Jet set

Saudijski princ donira 32 milijarde dolara

Saudijski princ donira 32 milijarde dolara
Saudijski princ donira 32 milijarde dolara

RIJAD - Saudijski princ Velid bin Talal najavio je da će u narednom periodu humanitarnim organizacijama donirati 32 milijarde dolara.

Bin Talal je na pres-konferenciji u Rijadu kazao da će u narednim godinama preko "Alwaleed Philanthropiesa", dobrotvorne organizacije čiji je osnivač i predsjednik upravnog odbora, humanitarnim organizacijama donirati 32 milijarde dolara. On je rekao da taj iznos ne predstavlja njegovu čitavu imovinu.

Bin Talal je takođe napomenuo da ovaj njegov potez neće uticati na saudijsku berzu te da neće prodati 95 posto dionica koje ima u svojoj kompaniji. 

Prednost u davanju pomoći će imati građani Saudijske Arabije, nakon toga Arapi, ostali muslimani i svi drugi građani cijelog svijata. Ta pomoć će se odnositi na zdravstvo, organizacije za borbu protiv bolesti, zatim na polju pomoći područjima pogođenim prirodnim nepogodama te udruženjima koja se bave zaštitom ženskih prava.

"U činjenju dobra ne može biti vjerske, rasne ili polne segregacije. Iz tog razloga neću donirati samo na području Saudijske Arabije", kazao je Bin Talal.

Dodajeda će u naredna dva do tri dana preko twitter računa objaviti vijesti koje će biti "u korist naroda Saudijske Arabije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije