Jet set

Sivo more i hladna kiša za Merkelovu na odmoru

Sivo more i hladna kiša za Merkelovu na odmoru
Sivo more i hladna kiša za Merkelovu na odmoru

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel i ove uskršnje praznike provodi na italijanskom ostrvu Iskija, gdje, po tradiciji, odlazi sa mužem, piše njemačka štampa, navodeći da je njemačku kancelarku na ostvru dočekalo olovno nebo i sivo more.

Merkelova na ovom odmoru ima jače i njemačko i italijansko obezbjeđenje nego proteklih godina, prenosi njemačka štampa pisanje italijanskog lista "Il Mattino".

Štampa prenosi da je ovaj put zabilježen i kratki "trenutak užasa" kada je u jednoj luci, nekoliko minuta prije njenog dolaska, otkriven automobil sa sedam boca s gasom, koji su zatim, ljudi iz komanda za uklanjanje bombi odvezli.

Merkelova se ove godine, kako njemački mediji prenose pisanje italijanske štampe, neće sastati sa gradskim ocima, pošto je gradonačelnik Iskije, koga Merkelova već godinama poznaje, prije nekoliko dana uhapšen zbog sumnji na korupciju.

Tabloid "Bild" piše da je ona i na odmoru "bos" i objavljuje fotografiju u šetnji sa mužem i pri tom Merkelova nosi kačket firme "Hugo Bos".

Merkelova se poslije kriznog samita o Ukrajini, grčkoj finansijskoj krizi i tragediji aviona "Germanwings" odmara sa mužem na Iskija, gdje odlazi posljednjih 15 godina.

Ona je na početku odmora, u subotu, u blizini Napulja posjetila arheološko nalazište Vila San Marko, Vila Ariana i Herculaneum, dok je proteklih godina posjećivala i Pompeje, prenose mediji,

Merkelova je od subote sa svojim mužem u malom hotelu Miramar, smještenom na stijenema sela Sant Angelo.

Kada je riječ o Merkelovoj i njenim odmorima, ona je poznata po tome što se odmara, na isti način kao i milioni Nijemaca i što ne ide na skupe jahte bogataša niti ekskluzivne vile.

Merkelova je znala da dobro profitirala od svojih odmora, poput jednog uskršnjeg odmora, takođe na ostrvu Iskija, kada su je paparaci uslikali, kranje prirodno i opušteno u šetnji s mužem, njegovim sinom iz prvog braka i njegovom djecom.

Paparaco fogotrafije Merkelove sa njenog porodičnog odmora su "čisto zlato" u izbornoj borbi, tvrdio je tada, 2013. godine, pred njemačke savezne izbore, ekspert za medije i medijski savjetnik Mihael Špreng, naglasivši da one signalizuju da se najjača žena svijeta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije