Jet set

Starleta puštena iz zatvora

Starleta puštena iz zatvora
Starleta puštena iz zatvora

BEOGRAD - Starleta Milica - Mimi Živanović puštena je danas iz zatvora, u kom je provela dva dana, nakon što je Prekršajni apelacioni sud usvojio njenu žalbu.

Živanovićeva je prije pravosnažnosti presude bila upućena na izdržavanje kazne od sedam dana zatvora koju joj je izrekao Prekršajni sud u Beogradu.

Kako je saopštio Prekršajni apelacioni sud, tročlano vijeće sudija tog suda, ukidanjem prvostepene presude protiv optužene, vratilo je predmet u redovan postupak sudu.

Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić izjavio je da je taj sud, pazeći po službenoj dužnosti, utvrdio postojanje bitnih povreda postupka i na osnovu toga donio odluku o ukidanju i vraćanju predmeta prekršajnom sudu.

To, rekao je Ilić, nikako ne znači da je optužena oslobođena odgovornosti, već će postupajući prekršajni sud u redovnom postupku otkloniti bitne povrede na koje je ukazano i za svoju odluku dati valjane razloge.

Ilić je dodao da, ako optužena u redovnom postupku bude osuđena na kaznu zatvora, vrijeme provedeno u zatvoru do ukidanja presude će joj biti uračunato u kaznu, a zaprijećena kazna ne može biti veća od izrečene.

Presude izrečene drugim okrivljenim licima, koje su priznale prekršaj, pravnosnažne su i one su osuđene za prekršaj iz odredbi Javnog reda i mira, odnosno odavanje prostituciji.

Što se tiče pitanja javnosti, kako je advokat optuženih podnio žalbu kada su advokati u štrajku, Ilić je rekao da je advokatima dozvoljeno da sastavljaju žalbe, tužbe i druge podneske sudovima, u predmetima gdje postoje prekluzivni rokovi, odnosno gdje bi propuštanjem sastava i predaje istih sudovima moglo doći do zastarjelosti ili propuštanja roka za žalbu, što je ovdje bio slučaj, pa je branilac tako i postupao, podnoseći žalbu uz priloženu punomoć.

Živanovićeva je uhapšena u akciji Odjeljenja za javni red i mir beogradske policije. Sa njom je uhapšeno još sedam djevojaka, koje se takođe sumnjiče za prostituciju, kao i mladić za koga se pretpostavlja da je radio kao makro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije