Jet set

Strip stala u odbranu Rasela Kroua

Strip stala u odbranu Rasela Kroua
Strip stala u odbranu Rasela Kroua

LONDON - Meril Strip ustala je u obranu Rasela Kroua pošto je taj australski glumac izrekao kontroverzne tvrdnje da bi starije glumice u Holivudu morale naučiti ponašati se u skladu sa svojim godinama, a ne tražiti poslove koji bolje odgovaraju njihovim mlađim kolegicama.

Krou je izazvao internetsku konsternaciju jer je progovorio protiv "žene koja u dobi od 40, 45, 48 i dalje želi glumiti nedužno djevojče  i ne shvata zašto je ne doživljavaju kao 21 godišnjakinju". Rekao je to u intervjuu objavljenom prije Božića.

Ali Meril Strip koju je 50-godišnji Krou spomenuo kao uspješnu stariju glumicu koja igra uloge "u skladu s dobi", kaže da se uglavnom slaže sa zvijezdom Gladijatora.

"Aha, Rasel Krou, drago mi je što ste me to pitali", rekla je Strip u intervjuu u Londonu prije britanske premijere muzičke fantazije "U šumi" u kojoj ta trostruka dobitnica Oscara igra zlu vješticu.

"Pročitala sam što je rekao, ali sve što je rekao. Krivo je interpretirano o čemu je govorio. Govorio je o sebi", rekla je.  "Novinar ga je pitao zašto ne snimi još jednoga Gladijatora, jer to su svi voljeli, a on je rekao: 'Prestar sam. Ne mogu više biti gladijator. Igram uloge koje su u skladu s mojom dobi.' A zatim je počeo govoriti o glumicama, što samo dokazuje da je govorio o sebi, kao što većina glumaca i čini", rekal je Maril Strip.

Strip ima 65 godina i otkrila je da je u dobi od 40 triput odbila ponude da igra vještice, ali sad je, kaže rado pristala "jer smatram  da to odgovara mojoj dobi". "Osjećam da je sad vrijeme, a sa 40 nije bilo vrijeme za to", rekla je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije