Jet set

Svadba vijeka trese region

Svadba vijeka trese region
Svadba vijeka trese region

Biser Crnogorskog primorja, ostrvo Sveti Stefan, ovih dana je pod opsadom i to zbog svadbe vijeka, kako su nazvali vjenčanje najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i njegove dugogodišnje djevojke Jelene Ristić.

Iako porodica Đoković želi da vjenčanje i dvodnevno svadbeno veselje (9. i 10. jula) zadrži pod velom tajni, medijska scena u regionu bukvalno vrvi od informacija koje stižu sa mjesta gdje će nakon osam godina ljubavnu vezu krunisati brakom. Nole i Jelena, koji će se ove godine ostvariti u ulozi roditelja, u Crnu Goru su stigli u utorak veče, gdje su na aerodrom u Tivtu sletjeli privatnim avionom, a potom su se automobilima zaputili ka Svetom Stefanu, gdje će se vjenčati u krugu porodice i najbližih prijatelja.

Koliko pažnje izaziva vjenčanje tenisera kojeg zbog sportskih dostignuća, ali i humanitarnog rada i ljudskih vrlina vole na svim meridijanima govori i podatak da je aerodrom u Tivtu vrvio od novinarskih ekipa, kojima ni sati čekanja nisu teško pali. Među brojnim ekipama iz Srbije i regiona viđeni su novinari "Daily Maila" i "Helloa" iz Velike Britanije, te ekipa "New York Posta".

Pravo opsadno stanje vlada na prilazu Svetom Stefanu kojeg kako s kopna, tako i sa mora obezbjeđuju crnogorska policija i vojska, a navodno su angažovana i specijalna antiteroristička jedinica koju je Đokoviću dodijelila Vlada Srbije.

Ostrvu je danas bilo nemoguće prići ako niste imali odobrenje, a i tačan datum vjenčanja (srijeda ili četvrtak) čuvan je u strogoj tajnosti. Ovo je prvi put u istoriji da je neko zakupio kompletno ostrvo-hotel, kako još zovu Sveti Stefan, a Noleta će svadba navodno koštati 2,5 miliona evra.

Novakovi gosti će tokom dvodnevnog slavlja o njegovom trošku prenoćiti u apartmanima na ostrvu, a samo nekoliko medija je dobilo pravo da prati vjenčanje. Sav prihod od autorskih prava, kao i poklone od gostiju, Nole i Jelena će proslijediti u humanitarne svrhe.

Nakon ceremonija vjenčanja uslijediće zabava na popularnoj Kraljičinoj plaži, pa je zbog brojnih VIP ličnosti koje će prisustvovati vjenčanju opština Budva donijela odluku da se blokiraju javne staze oko ostrva do 11. jula.

Foto direktno iz mora

Da fotografija sa Noletovog vjenčanja zlata vrijedi govori i podatak da su neki mediji navodno angažovali ronioce koji će kamerama i fotoaparatima otpornim na vodu iz mora pokušati da ovjekovječe trenutak kada će srpski teniser "stati na ludi kamen".

Elita na ostrvu

Na Novakovu i Jeleninu svadbu došle su brojne poznate ličnosti, a među njima je i Miroslav Ilić, koji je rekao da će pjesmu "Polomiću čaše od kristala" posvetiti mladencima. Najavljeno je da će pjevati Lena Kovačević i Milica Todorović, a na tivatski aerodrom su sletjeli Sergej Ćetković i Neda Ukraden. Među zvanicama su Noletovi prijatelji Janko i Biljana Tipsarević, Nenad i Mina Zimonjić i Viktor Troicki, treneri Boris Beker i Marjan Vajda, a strani mediji su prenijeli da su u Crnoj Gori Endi Mari i Marija Šarapova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije