Jet set

Ženi se bokser Damir Beljo, u svatovima i Dragan Čović

Ženi se bokser Damir Beljo, u svatovima i Dragan Čović
Ženi se bokser Damir Beljo, u svatovima i Dragan Čović

ŠIROKI BRIJEG - Bosanskohercegovački profesionalni bokser i evropski prvak u boksu po WBO verziji, Mostarac Damir Beljo, u subotu će se vjenčati sa svojom dugogodišnjom djevojkom Andrijanom Bačić.

Svadbeno slavlje će biti upriličeno u Širokom Brijegu u svadbenom salonu "Jabuka", a budući mladenci su za kumove odabrali Marka Ćorluku i Anu Meter.

Slavlju će prisustvovati preko 600 svatova, brojni članovi porodice, prijatelji te prominentne  ličnosti iz svijeta sporta, politike i javnog života Hercegovine. Među gostima će, između ostalih, biti i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zbog čega mnogi ovu svadbu već nazivaju hercegovačkom svadbom decenije.

Beljo je osvojio titulu šampiona Evrope, Azije i Pacifika po WBC verziji i titulu prvaka Evrope po WBO verziji pobijedivši u nedavnom meču u Berlinu Nijemca Majka Kurcvila. U sklopu svojih 20 mečeva, 17 je završio nokautom a svega tri je ostvario na bodove, čime je dobio zasluženi nadimak Bombarder iz Mostara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije