Ljepota

10 drugačijih načina da vežete maramu (FOTO)

10 drugačijih načina da vežete maramu (FOTO)
10 drugačijih načina da vežete maramu (FOTO)

Marame su se nedavno opet vratile u svijet mode.

Marame su neophodan aksesoar kada želite brzo da promijenite vaš jedinstveni izgled.

Uz naš mini vodič naučite kako da vezujete maramu na glavi i na taj način stvorite unikatan izgled koji će sve oduševiti, a što se tiče biranja dezena marame - sve je dopušteno; šarene marame, cvjetne, na pruge, tufnice...

1. Afrički stil: Prije nego što počnete da vezujete maramu, skupite kosu u punđu, a onda maramu obmotajte oko glave, tako da čvor ide napred. Sada vam je samo ostalo da krajeve koji ispadaju ubacite unutar marame.

2. Široki povez: Ovo je opcija koja uglavnom stoji svim damama i može se nositi u svakoj prilici. Savijte maramu u široku traku i zavežite je iza glave. Najbolje izgleda uz frizuru u stilu '60-ih - sa punđom na vrhu glave.

3. Prednje vezivanje: Frizure sa dodatkom marame uvijek izgledaju vrlo elegantno i zanimljivo, pogotovo kada je aksesoar vezan u mali prednji čvor.

4. Romantična mašna ili cvijet: Vezivanje marame na ovaj način će vas garantovano staviti u prvi plan, gdje god da ste. Da biste povećali efekat, izbaberite svijetlu ili što šareniju maramu.

5. Tradicionalni stil: Tradicionalni način nošenja marame nije izašao iz svijeta mode, u to budite sigurni. Ako je marama koju ste izabrali velika, najbolje je da napravite opušteni čvor na vratu, a ako je maka onda je nosite u stilu '70-ih.

6. Piratski stil: Najlakši način da nosite maramu na glavi jeste u ovom „piratskom“ stilu, kao bandanu. Na ovaj način će vas marama zaštititi od sunca tokom vrelih ljetnjih dana, a uz odgovarajuće naočare za sunce - izgledaće magično.

7. U stilu '70-ih: Zavežite maramu u stilu kao da to uopšte nije teško. Stavite je prvo na glavu, ukrstite joj krajeve ispod brade i lagano zavežite iza vrata. Lako, a stilizovano.

8. Turban stil: Najjednostavniji način da zavežete maramu jeste da je tretirate kao peškir koji stavljate na glavu, kada operete kosu. Nagnite se unaprijed i napravite od krajeva marame čvrste trake i ubacite ih u slobodni prostor iza glave.

9. Marama u pletenici: Ovo je interesantna kombinacija našeg omiljenog aksesoara i takođe omiljene frizure. Tada je možete podići na teme ili napraviti od nje nisku i zanimljivu punđu.

10. Marama kao dodatak punđi: Napravite opuštenu punđu na temenu glave (može i niska punđa), a zatim je obavite sa maramom. Kao i sa pletenicom, vaša frizura će izgledati unikatno i naravno zanimljivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije