Ljepota

3 vrste hrane koja se lijepi za stomak i kukove

3 vrste hrane koja se lijepi za stomak i kukove
3 vrste hrane koja se lijepi za stomak i kukove

Možda mislite da se hranite zdravo i lagano, ali određene namirnice vam se ipak talože u tijelu. Hrana koju jedete je gorivo za veše telo, ona vas pokreće i daje vam energiju. Ali postoje namirnice koje organizamu ne trebaju i koje nakupljaju masnoće na stomaku.

Namirnice koje treba da izbjegavate u širokom luku:

1. Čips

Grickalica koja izgleda bezazleno, zapravo je pravo zlo za vaš trbuh. Osim što je prepun loših masnoća koje se gomilaju oko struka, i soli koja izaziva nadutost, čips otvara apetit i tjera vas da ga grickate bez prestanka.

Tako se šaka čipsa vrlo brzo pretvara u kesicu. Čips usporava probavu i može da izazove tegobe sa pražnjenjem.

2. Gazirana pića

Gazirani sokovi sadrže velike količine šećera. Ljubitelji ovog napitka često će posegnuti za dijetalnim verzijama, da bi smanjili unos kalorija. Istraživanja potvrđuju da prelaskom na dijetalne sokove niste učinili ništa dobro za vaše tijelo, a tako ni za vaš trbuh.

Osim što će vas mjehurići iz pića naduti kao balon, ovaj napitak odgovoran je za rast trbuha i gomilanje masnoća na području struka.

3. Pica

Slasna pica je mnogima omiljeno brzinsko jelo. Da bi izbjegli dodatne kalorije većina poseže za laganijim varijantama bez mesa, sa dodatkom povrća, ali sa mesom ili bez njega, ako pojedete picu znajte da ste telo napunili brojnim praznim kalorijama i masnoćama koje se gomilaju na vašem trbuhu i bedrima.

Pice koje naručujete u restoranu sadrže veliku količinu nezdravih masnoća, holesterola i šećera, a sve to napada naš stomak i bokove. Najbolje verzija ovog jela je ona koju pripremate sami, kod kuće, kada možete da kontrolišete ono što jedete.

(NN/zadovoljnadnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije