Ljepota

6 najljepših frizura za početak proljeća

6 najljepših frizura za početak proljeća
6 najljepših frizura za početak proljeća

Svjetski frizeri preporučuju ove jednostavne i lepršave frizure za proljeće.

Pletenice

#Pletenica sa trakom

Rastegljiva crna traka ovom stilu frizure daje odličan oblik. U ovom slučaju daje i romantični izgled.

Prvo stavite traku na kosu, a zatim ispletite od kose klasičnu opuštenu pletenicu i zavežite je gumicom. Kraj pletenice ugurajte nazad u traku i to je to. Ako primjetite da vam kraći pramenovi štrče iz kose, slobodno ih zakačite ukosnicama za ostali dio kose ili samu traku.

#Visoka pletenica sa natapiranim prednjim djelom

Ova frizura je odlična za sve prilike; odlična je i za elegentan, ali i opušten izlazak.

Odvojite prednji dio kose, počevši od čela i uvijte ga na poveći samolepljivi vikler. Zatim taj isti dio kose malo natapirajte tako da dobijete poveće “brdašce” pa spojite taj dio sa ostalom kosom i vežite u rep. Ispletite od repa pletenicu. Na kraju izvadite polako vikler i taj dio kose učvrstite uz pomoć ukosnica kako se ne bi raspao.

Punđe

#Punđa i šiške

Ako imate šiške, onda je ova frizura jednostavna kao i sušenje kose, ali i pravljenje najjednostavnije punđe na vrhu glave. Ako ipak nemate šiške, uradite trik koji je uradila i Kendal Džener - stavite ekstenzije za šiške. Izaberite ekstenzije koje su u boji vaše kose, koji ima trouglastu bazu i tri male šnale. Odnesite šiške u salon gdje će ih vaš frizer srediti i namjestiti u koju stranu da idu, kao i ošišati u odnosu na vaš oblik lica. Prije nego što ih stavite na glavu, malo natapirajte koren i stavite lak za kosu

#Punđa riblja kost

Ovo je riblja kost, visoka punđa... Odnosno odlična kombinacija ove dvije frizure. Ovakav fazon frizure najbolje ide uz dugu i gustu kosu kao što je ima Ariana Grande.

Osušite kosu ravno i dobro je očešljajte i skupite u visoki rep, tačno na potiljku. Podijelite rep na dva jednaka djela i jedan dio uvrnite i zakačite u neurednu punđu. Preko drugog djela kose stavite kremu ili sprej za stilizovanje i ispletite klasičnu riblju kost. Zavežite je na kraju i obavijte oko baze punđe, tako što ćete na svakih pola centimetara zakačiti po jednu ukosnicu kako biste je držali na mjestu.

Kosa sa asesoarima

#Jednostavna crna traka

Elegantni aksesoar za kosu koji smo mogli da vidimo mnogo puta na modelima tokom modnih revija je jednostavna crna traka. Zavezana oko baze niskog repa na reviji Oscar de la Renta-e, frizura dobija, nježnu, romantičnu i opuštenu notu samo zbog načina na koji je traka zavezana.

#Okićena pletenica

Roze zlatni lančić koji je provučen kroz pletenicu Dženifer Lorens, prosto oduzima dah jer je savršeno elegantan i delikatan.

Ovo je način na koji možete iskoristiti stari lančić koji vam ne treba. Da biste ga osigurali u kosi, nemojte odmah krenuti sa pletenjem pletenice. Prvo podijelite kosu na stranu i uzmite oko 5 centimetara kose iz sredine, sa prednjeg djela glave i zavežite je u rep sa providnom gumicom. Provucite lančić i njegov kraj provucite kroz elastičnu gumicu kako ne bi mogao da ispadne. Zatim skupite lančić i rep i uzmite još jednom dva mala djela kose i počnite sa pletenjem francuske pletenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije