Ljepota

90-60-90 nisu više najpoželjnije ženske proporcije, ali ovo jesu

90-60-90 nisu više najpoželjnije ženske proporcije, ali ovo jesu
90-60-90 nisu više najpoželjnije ženske proporcije, ali ovo jesu

Iako dolaze iz potpuno različitih sredina, muškarce privlači podjednak tip žene, pokazuje istraživanje.

Iako dolaze iz potpuno različitih sredina, muškarce privlači podjednak tip žene, pokazuje istraživanje. Čini se kako mršavost polako izlazi iz mode, a na cijeni su konkretnije žene.

Ljepota je u oku promatrača i teško ju je definisati brojkama. Ali, već jako dugo slušamo kako su idealne ženske proporcije 90-60-90 (grudi-struk-bokovi u centimetrima). Čini se da ta teorija "pada u vodu" te da su muškarcima privlačnije nešto punije žene. Istraživači sa Univerziteta u Teksasu kažu kako idealno žensko tijelo treba imati ovakve mjere: visina 1,68 metara, a proporcije 99-63-91.

U tu sliku savršeno bi se uklopila Kelly Brook, 34-godišnji model i glumica iz Velike Britanije. Za njeno bujno tijelo kažu da je naprosto savršeno te kako je upravo ona primjer konkretne žene - za razliku od mršavica koje ponekad djeluju krhko i boležljivo.

Bujnije žene signaliziraju muškarčevoj podsvijesti kako je zdrava, plodna i da će dobro brinuti za porodicu. To čak nema veze s podnebljem iz kojeg muškaraci dolaze. Istraživanje je pokazalo da čak i kada su dolazili iz potpuno različitih sredina privukao ih je tip bujnije žene kakav smo opisali, piše davidwolfe.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije