Ljepota

Aleksandri Kovačević bitniji kvalitet odjeće od trenda

Aleksandri Kovačević bitniji kvalitet odjeće od trenda
Aleksandri Kovačević bitniji kvalitet odjeće od trenda

Aleksandra Kovačević, model iz Sarajeva i bivša mis planete Zemlje BiH, koja se na svjetskom takmičenju plasirala među osam najljepših djevojaka, blista u svakoj prilici.

Smatra da svaki čovjek, bez obzira na to da li se bavi javnim poslom ili ne, mora da vodi računa o fizičkom izgledu.

"Kada ste zadovoljni svojim izgledom i zračite pozitivnom energijom, i najjednostavnija odjevna kombinacija i više je nego dovoljna da zablistate i budete primijećeni. Dosta vodim računa o fizičkom izgledu. Kod kuće imam sprave, tako da se najmanje tri puta sedmično posvetim vježbanju. Kada sam u prilici, idem na plivanje, jer me to opušta, kao i antistres masaža, koja je veoma učinkovita", navodi ona.

Izbor garderobe, kako kaže, zavisi od raspoloženja i prilike.

"Volim imati kvalitetan odjevni komad u ormaru, ali svaki put se obradujem i kada za male novce nađem neku krpicu koja mi se sviđa. Da li je markirana - to apsolutno nije važno", tvrdi Aleksandra, inače diplomirani ekonomista, koja je godinama radila i kao urednik, novinar i TV prezenter na televiziji Pink BH.

Za razliku od garderobe, koja ne mora biti markirana, od kozmetičkih preparata koristi samo najkvalitetnije. Tu se, kaže, ne usuđuje da eksperimentiše.

"To je, ipak, nešto što svakim danom stavljate na vaše lice, tijelo i kosu. Koža upija te preparate", dodaje ona.

Svoj stil opisuje kao šarolik, mada priznaje da, ipak, blago naginje ka eleganciji.

"Oštre linije kroja i 'manje je više' je nešto što ću uvijek staviti na prvo mjesto. Za opuštenije prilike biram džins, dobre cipele ili čizme, bijelu košulju i kožnu jaknu ili mantil, a za svečane haljine. U njima se osjećam ženstveno, a i praktične su", govori ova manekenka.

Ona inače ne kupuje sve što joj se dopadne na prvi pogled, te obavezno gleda sastav materijala.

"Ništa mi ne znači taj na oči lijep odjevni komad ako ću se ružno u njemu osjećati - ako se gužva, ako je u pitanju sintetika ili neki materijal koji meni lično ne odgovara. Za male novce ponekad možete naći kvalitetan komad. Ali, generalno gledajući, kvalitet ima svoju cijenu", kaže Aleksandra.

Zbog toga više voli da ima jedan kvalitetan odjevni komad nego pet krpica koje odišu jeftinošću. I ona se vodi onom da "nismo bogati da bismo kupovali jeftine stvari". I pored toga što ormar često puni lijepim komadima, redovno je muči vječiti ženski problem - šta obući.

Razlog za to, kako ističe, nije nezadovoljstvo jer nešto nema, nego više samokritičnost.

"Ne razumijem nekoga ko po svaku cijenu obuče nešto što mu vidno ne pristaje, samo zato jer je taj komad odjeće ove sezone u trendu. Pratim modne trendove, to da. Ali, ako se to meni ne sviđa, bez obzira na to što je must have ili ako nisam zadovoljna kako meni stoji - sigurno neću ni kupiti. Ne treba mi", navodi ona.

Iako često putuje, posjete novim destinacijama radije koristi za obilaske nego za šoping.

U pohod na novu garderobu najčešće ide sama, jer je sigurna u svoj ukus, mada priznaje da kritike, sugestije i pohvale rado sasluša i ne bježi od toga da zatraži savjet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije