Ljepota

Anđela Paleksić iz Sarajeva nova Miss BiH

Anđela Paleksić iz Sarajeva nova Miss BiH
Foto: N.N. | Anđela Paleksić iz Sarajeva nova Miss BiH

Po prvi put u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli sinoć je održana manifestacija Miss Bosne i Hercegovine 2018.

Titulu najljepše djevojke ove godine odnijela je Anđela Paleksić iz Sarajeva koja će BiH predstavljati na svjetskom izboru ljepote koji će biti održan 8. decembra u gradu Sanya u Kini.

Novoj Miss BiH krunu je predala prošlogodišnja misica Aida Karamehmedović iz Trebinja. Anđela Paleksić studentica je druge godine na odsjeku za srpski jezik i književnost.

Takođe se bavi volonterskim radom, pohađa kurs animiranog filma, a od stranih jezika govori engleski. Modelingom se profesionalnije počela baviti prije skoro godinu dana.

Lentu prve pratilje osvojila je Elma Šljivić iz Tuzle, dok je titula druge pratilje pripala Jeleni Škrbić.

U finalnoj večeri učestvovalo je 19 djevojaka, a proglašene su još i Miss fotogeničnosti BiH – Isidora Govedarica, Miss Televotinga BiH – Edna Zekotić, Miss Interneta – Edna Zekotić, Miss Abc Fashion TV BiH – Tamara Drašković, te lenta Miss Visit Sarajevo – Emina Šabanović.

Djevojke su u finalnoj večeri publici u BKC-u i gledaocima pored malih ekrana predstavile se u nekoliko odjevnih kombinacija za mlade Shooter i Timeout, a nosile su i reviju Anastasija Fashion-biznis i casual look dok je oficijelna modna kuća izbora Miss BiH 2018. bila Paradi Couture, dizajnerice Ernade Mujić.

Gledaoci su u muzičkom dijelu programa imali priliku uživati u notama, koje su odsvirali nastavnici i učenici iz Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” iz Tuzle, čijoj obnovi je posvećena oogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH pod nazivom “I mi hoćemo svoju školu“.

Pred kraj manifestacije direktorki Srednje muzičke škole u Tuzli Zrinki Andrejaš uručen je ček u iznosu od 2.000 KM za obnovu škole Srednje muzičke škole. Ček je donirala Agencija za zaštitu ljudi i imovine Gama.

(Tuzlanski.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije