Ljepota

Asimetrične i traperice sa vezom novi hit

Asimetrične i traperice sa vezom novi hit
Foto: N.N. | Asimetrične i traperice sa vezom novi hit

Posljednjih nekoliko sezona viđali smo najrazličitije verzije traperica koje je popularizovao "Vetements", a "Y/Project" je svojim izvedbama otišao i korak dalje pa smo tokom protekle godine mogli da nosimo traperice slojevitih nogavica, kao i one koje su asimetrične u struku.

Sada je na red došlo nešto sasvim novo, a riječ je o trapericama potpuno različitih asimetričnih nogavica, za čiji je dizajn zaslužan ukrajinski brend "Ksenia Schnaider". Ove traperice zaista izgledaju neobično, ali djevojke koje preferiraju unikatan stil se ne libe da ih obuku.

Nadrealna moda

Modna biblija "Vogue" takođe ne krije oduševljenje ukrajinskim brendom, a njihov novi model traperica predstavljen u sklopu pre-fall kolekcije, prema njihovom predviđanju, novi su veliki trend u svijetu denima.

Prema riječima dizajnera koji rade za "Ksenia Schnaider", novi model traperica, koje će se uskoro naći u prodaji i u domaćim buticima, zapravo predstavlja njihova dva najprodavanija modela: traperice širokih nogavica i mom jeans visokog struka.

Iako ovaj novi model traperica, koji prema mišljenju magazina "Vogue" ima potencijal da postane veliki modni hit, nije pretjerano revolucionaran, osnivačica ovog ukrajinskog brenda uvjerena je da će mnogima izmamiti osmijeh na lice.

Takozvana nadrealna moda u koju svakako spadaju neobični modeli traperica posljednjih sezona ima veliki odjek. Prilikom donošenja odluke o nošenju bizarnih modela traperica i te kako uzmite u obzir njihov pomaknut izgled, kombinujući ih s klasičnim, minimalističkim komadima čistih linija.

Vez na trapericama

Vez je u 2018. imao svoj mali povratak, a velike stvari mu tek predstoje u godini koja je pred nama. Dobra stvar je što ne morate bacati pare na kupovinu novih farmerki, već možete sami da ih osvježite sve popularnijim tekstilnim tetovažama. Ovo će im dati romantični obrt i posebnu notu ženstvenosti koja kod ovog materijala nekad umije da izostane. Ako ste među onima koji su na Fashion TV-u prije skoro dvije decenije parili oči na sve te farmerke sa ludim detaljima po dnu, dolazi vaše vrijeme. Perje, perlice, mašne, šlicevi - dolazi u obzir sve što razbija monotoniju običnog poruba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije