Ljepota

Bezalkoholno pivo u kozmetici

Bezalkoholno pivo u kozmetici
Bezalkoholno pivo u kozmetici

Pivo u umjerenim količinama, osim što gasi žeđ, ima i blagotvoran učinak na zdravlje, kožu, kosu i nokte. On je dobar izvor cinka, magnezija, kalija, fosfora, sumpora, bakra te vitamina iz skupine B, pojedinih aminokiselina, ugljikohidrata i antioksidanasa. Pivo sadrži hmelj i kvasac koji jačaju kosu i nokte, a ima i antibakterijsko svojstvo zbog plinova i otopljenih tvari. Za žene se preporučuje tri decilitra piva dnevno.

Za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci preporučljiva je konzumacija bezalkoholnog piva. Ono ima visokovrijedne sastojke, punoću okusa i doista nije gore od alkoholnog piva. Bezalkoholno pivo ima vrijedne bioaktivne tvari, vitamine, minerale, polifenole i humolime koji su dobri saveznici u borbi protiv procesa starenja kože jer djeluje antioksidativno i protuupalno.

Bezalkoholno pivo ima biotin i druge minerale poput silicija te vitamina iz skupine B koji utječu na očuvanje kože i vraćaju izgubljenu elastičnost. Zbog mikroelemenata kao što je cink, kožu će učiniti otporniju na stvaranje prištića i akni.

Hmelj iz piva ima antioksidativno svojstvo, a ekstrakti iz hmelja se koriste u kozmetičkoj industriji u pripravcima koji su namijenjeni njezi osjetljive kože i koži kojoj je potrebna regeneracija.

Odavno se zna za njegu kose pivom, naše bake su primjenjivali ovakvu njegu kose. Od piva će kosa biti čvršća i sjajnija, bez obzira bilo pivo kao sastojak u kozmetičkim proizvodima ili se koristilo u kućnoj radinosti. U jačanju lomljivih noktiju će pomoći i koktel od suhog kvasca i i piva.

Slad i pivo su vrijedni sastojci koji se mogu naći u mnogim kozmetičkim preparatima kao što su kreme i losioni. Pivo se koristi i u kupkama koje regeneriraju cijelu kožu tijela, te šamponima i sredstvima za njegu suhe i oštećene kose. Danas postoje mnoga lječilišta i terme u svijetu koje koriste terapiju pivom.

Jedno malo pivo dnevno ili bezalkoholno pivo će u ljetnim mjesecima nadoknaditi minerale iz organizma koje gubimo znojenjem. Osim toga, pomoći će vitalizaciji kože i sluznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije