Ljepota

Bh. dizajnerka Belma Tvico-Stambol: Predstavljanje u Parizu kruna moje karijere

Bh. dizajnerka Belma Tvico-Stambol: Predstavljanje u Parizu kruna moje karijere
Foto: Ilustracija | Bh. dizajnerka Belma Tvico-Stambol: Predstavljanje u Parizu kruna moje karijere

Ovo je kruna moje dosadašnje karijere. Pojaviti se na "Pariskoj sedmici mode" ipak nije mala stvar. Oduvijek sam sanjala da svoju kolekciju jednog dana predstavim u Parizu i, evo, moja želja se ostvarila, kazala je bh. dizajnerka Belma Tvico-Stambol.

Ona je ujedno i prvi dizajner iz BiH koji se predstavio na "Paris Fashion Weeku", a njena nova kolekcija "Infinity" proljeće - ljeto 2018. dobila je jako dobre reakcije tamošnje modne javnosti.

Kolekcija je predstavljena u showroomu koji se održava u lancu luksuznih hotela "The Westin Paris", gdje je naša istaknuta dizajnerka prostor dijelila s eminentnim brendovima poput "Basil Soda", "Christian Siriano" i "Said Kobeisy".

Njeni modeli su privukli veliku pažnju kupaca, a pogotovo influensera u modi, muzici, umjetnosti i filmu.

Dogovorena je saradnja sa francuskom glumicom Džuli Džad, koja je izrazila i veliku želju za dolazak na naredni Sarajevo film festival.

"Kako je 'Paris Fashion Week' mjesto modnih susreta, tako sam i ja imala priliku da prisustvujem brojnim revijama poput one modnog brenda 'Emanuel Ungaro', nakon čega sam bila pozvana i u njihov showroom koji se nalazi u 'Avenue Montaigne'. Između ostalog, prisustvovala sam i 'Lancaster partyju' povodom otvaranja nove radnje u 'Saint Germainu'", istakla je Tvico-Stambolova.

"Infinity" kolekcija je inspirisana fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma hrabro prenijela na tkanine. Uz saradnju s umjetnicom Taidom Jašarević dizajnirani su namjenski materijali za proljeće - ljeto 2018. Printovi daju novu dimenziju krojevima po kojima je Tvico prepoznatljiva. U ovoj kolekciji Belma pravi blagi pomak od svojih uobičajenih stvari, te kupcima nudi i novu viziju sportske elegancije. Hipnotični printovi i ženstvene forme prate oblik tijela.

"Ovakva šansa je uistinu bila čast i privilegija i ne propušta se. Ja sam možda izabrala teži put u napredovanju, ali smatram ispravniji, i nikad nisam prestala slijediti svoje snove i vjerovati u sebe. A kada nešto istinski želite, to se i ostvari onda kada je najbolje za vas", kazala je ona i dodala da veliku zahvalnost duguje Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i gradu Sarajevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije