Ljepota

Četiri načina za njegu osjetljive kože

Četiri načina za njegu osjetljive kože
Foto: N.N. | Četiri načina za njegu osjetljive kože

Osjetljivu kožu najteže je njegovati. Vaša koža se može upaliti svaki put kad pokušate da koristite novi proizvod ili jedete previše loše hrane.

Zbog tih opasnosti, morate znati kako se dobro brinuti za vašu kožu i ten.

Čak i kišnica ponekad može da izazove niz nepotrebnih problema s kožom.

 Evo nekoliko načina kako da se brinete za osjetljivu kožu.

Kozmetika

Budite posebno oprezni i izbjegavajte tešku šminku. Ako nosite šminku, pobrinite se da je vodootporna i da ne nadražuje vašu kožu.

Testirajte svaki kozmetički proizvod prije nego što ga kupite, jer vaša osjetljiva koža može imati alergijske reakcije na određene proizvode.

Uvjerite se da ste uklonili šminku prije spavanja. Odlazak u krevet bez skidanja šminke će biti izuzetno štetan za vašu kožu.

Čišćenje

Pobrinite se da redovno očistite, tonirate i vlažite vašu kožu.

Očistite kožu najmanje dva puta dnevno proizvodom za čišćenje lica koji odgovara vašoj koži. Takođe bi trebalo da držate lice hidratizovanim i zategnutim. Ovo uklanja nečistoće i prekomjerna ulja prisutna na koži.

Hidratantni proizvodi će održati kožu glatkom, podatnom i zdravom. Toniranje oživljava kožu i održava vašu pH ravnotežu. Napravite piling kože jednom sedmično kako biste uklonili mrtve ćelije kože.

Higijena

Uvijek budite sigurni da ste oprali ruke. Često diramo naše lice, a naše ruke mogu sadržavati štetne bakterije i klice.

Zbog toga je bitno da očistite vaše ruke prije nego što dodirnete vaše lice. Uvijek nosite proizvod za dezinfekciju sa sobom.

Zaštitite kožu

Ne preskočite kremu za sunčanje zato što je vani oblačno.

Vaša koža neće biti zaštićena od štetnih zraka sunca. Pobrinite se da nanosite i kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom ne manjim od 30 kako bi zaštitili svoju kožu od štetnih UV zraka sunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije