Ljepota

Četiri razloga da piling postane dio vaše svakodnevnice

Četiri razloga da piling postane dio vaše svakodnevnice
Foto: Ilustracija | Četiri razloga da piling postane dio vaše svakodnevnice
N.N.

U današnje vrijeme, većina žena je prezauzeto, te su sretne ako stignu da skinu šminku, umiju se i nanesu hidratantnu kremu prije odlaska na spavanje. Zato, redovini piling djeluje kao luksuz, rezervisan za rijetke prilike.

Međutim, ova tehnika je ključni dio pravilne brige o koži i pruža puno toga šta vjerovatno niste znale. Zato vam predstavljamo četiri razloga da na ovaj način redovino čistite kožu lica:

1. Čini kožu mekanom

Koža s koje su uklonjene mrtve ćelije na dodir je meka i svilenkasta jer eksfolijacija poboljšava njenu teksturu i čini ju baršunastom. Tako ćete ukloniti slojeve mrtve kože, a njihovo mjesto zauzeće potpuno nove ćelije zbog kojih ćete izgledati svježije.

2. Oslobodićete se znakova starenja

Eksfolijacija pruža mladenački izgled jer mrtve ćelije dodatno naglašavaju sve linije, mrlje i nepravilnosti. Stoga, kad se riješite njih, riješile ste se i znakova starenja! Koža se, inače, prirodno sama oslobađa ovih ćelija, ali to čini sve sporije kako starimo. Proizvodi za eksfolijaciju su odlični za usporavanje ovog prirodnog procesa i prekrivanje njegovih naznaka.

3. Zaboravićete na nesavršenosti

Jedna od odličnih stvari koje nam pruža eksfolijacija je otvaranje i čišćenje pora, što je najbolja prevencija problematične kože lica.

4. Ostali proizvodi koje koristite imaće jače djelovanje

Nakon što se pilingom oslobodite mrtvih ćelija kože, upotrijebite preparate za umivanje i njegu kože lica, koji će nakon pilinga imati još jače djelovanje. Ako preskačete eksfolijaciju, onemogućićete ovim preparatima da prođu kroz površinski sloj kože.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije