Ljepota

Čudesni nar kao beauty saveznik

Čudesni nar kao beauty saveznik
Foto: N.N. | Čudesni nar kao naš beauty saveznik

Nar je sočan crvenkasti plod koji ima još mnogo imena. Neki od njih su morski šipak, mogranj, granat… Nalazimo ga u toplijim krajevima u obliku grma ili nižeg drveta, a većinu ljudi asocira na čaj jer se široko koristi za čajeve i sokove.

U kozmetici su blagodati njegove primjene za kožu prepoznali još u staroj Grčkoj, a njegovo antioksidativno djelovanje jedna je od najvažnijih karakteristika ovog zdravog i ukusnog voća. Takođe je bogat vitaminom B, C, te kalcijumom koji štite od mnogih bolesti.

Nepravilnosti na koži

Dosadne nepravilnosti na koži poput bubuljica i akni koje nam smetaju nisu nerješivi. U prirodi postoji mnogo plodova koji puno mogu doprinijeti cjelokupnom poboljšanju izgleda kože vašeg lica. Šipak je bogat vitaminom C koji je ključan u regulaciji masnog sloja koji se stvara na površini kože.

Podmlađivanje

Ako vas je ulovila panika jer ste primijetili nekoliko novih bora na svom licu, ne brinite. Šipak ima učinak pomlađivanja za kožu, smanjuje vidljivost bora, podstiče cirkulaciju i osigurava elastičnost kože, te lijepu i čistu put.

Mrlje i promjene u pigmentaciji

Isto tako, promjena u pigmentaciji kože s godinama može postati ružna i stvarati na površini kože ne baš lijepe promjene i mrlje. Šipak će kožu regenerisati i zaštititi kožu od takvih promjena.

Pomoć kod zaštite od sunca

Ako ste pretjerali sa sunčanjem i predugo se izlagali štetnom sunčevom djelovanju, te zaradili opekotine i crvenilo na koži, šipak vam može pomoći u ublažavanju ovih neugodnih simptoma. S obzirom na to da je bogat antioksidansima, pomaže u borbi protiv crvenila i ružnih mrlja izazvanih opečenom kožom.

Upale i čvrstoća

Mučite li muku s konstantnim upalama kože i neprestano ste pod stresom, u šipku ćete pronaći idealnog saveznika jer je bogat kolagenom koji koži omogućava zdravu elastičnost i čvrstoću kože. Osigurava mekoću i svojim protivpalnim svojstvima ublažava tegobe upala i crvenila koje se pojavljuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije