Ljepota

Do savršene forme uz ples na mjesecu

Do savršene forme uz ples na mjesecu
Foto: N.N. | Do savršene forme uz ples na mjesecu

Vjerovatno ste već imali priliku vidjeti akrobate i plesače koji izvode impresivne tačke na nekoliko metara visine, ali mnogi na prvu pomisle da se radi o nedostižnoj disciplini koja se savladava od malih nogu.

U pitanju je vid fitnesa nazvan vazdušni ples ili ples na mjesecu, koji u svijetu postaje sve popularniji ne samo kao vrsta akrobatskih muzičko-scenskih nastupa, već i kao oblik fitnesa, te je kao takav dostupan svim zainteresovanima.

Kreativni izazov

Najpopularnija vazdušna disciplina zasigurno je ples na svili, ali sve popularniji postaje i ples na vazdušnom ringu (obruču) koji su prepoznali oni koji vole živjeti aktivno i stalno su u potrazi za nečim novim.

Radi se o željeznom rekvizitu u obliku kruga koji visi sa stropa i na kojem je moguće izvoditi vježbe i plesne pokrete u vazduhu. Zadržavanje u vazduhu uz izmjenu sporih i brzih elemenata i padova u početku djeluje kao popriličan izazov, ali uz redovnu vježbu, u samo nekoliko mjeseci moguće je postići ogroman napredak. Od početnih nesigurnosti prilikom penjanja i straha od inverzija ili pogrešnih pokreta, redovni polaznici uspijevaju savladati tehniku pravilnog izvođenja pokreta, povećati svoju snagu, balans i fleksibilnost na vrlo kreativan način - kroz ples na visini.

Nema izgovora, odvažite se

Ovakva vrsta vježbe uglavnom je popularna među ženskom populacijom, a idealna je za sve odvažne i neustrašive žene željne novih izazova, ali isto tako i za žene koje se žele suočiti sa svojim strahovima i napustiti zonu ugođaja te malo promijeniti perspektivu. Važno je naglasiti da, za razliku od mnogih drugih oblika vježbanja, ovdje fokus nije na mršavljenju i dovođenju tijela u top formu, već na samoj vještini. Ipak, pozitivne promjene postaju vidljive veoma brzo jer uz ovakav tip vježbanja i plesa jačaju se ruke i mišići gornjeg dijela tijela, ali i cjelokupna forma može doći do savršenstva. Osim očiglednih fizičkih dobrobiti, ples na ringu zaljubljenicima u ovu vještinu donosi još puno više. On dodatno povećava samopouzdanje jer svakim novim savladavanjem naizgled nemogućih pokreta probijaju se vlastite granice. Istina je da uprkos velikoj želji, brojne žene i danas vjeruju da ovakva vrsta fitnesa nije za njih te kao glavni izgovor najčešće navode dob, neiskustvo u plesu, građu i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije