Ljepota

Domaća maska za kožu zaštitiće vas od minusa

Domaća maska za kožu zaštitiće vas od minusa
Foto: N.N. | Domaća maska za kožu zaštitiće vas od minusa

Hladnoća ovih dana uvodi novi režim u naše živote. Kada je u pitanju njega primijenite obavezno ovu jednostavnu domaću masku da izbjegnete isušivanje kože!

Zimska njega kože znatno se razlikuje od ljetne.

Hladnoća nepovoljno utiče na kožu, jer isušuje površinski sloj, koji puca, a često se javlja i crvenilo. Srećom, ove neprijatnosti mogu da se izbjegnu i drže pod kontrolom svakodnevnom njegom. Ima i onih koji na hladnoću reaguju burnom alergijskom reakcijom i oni zahtjevaju drugačiji tretman. Najčešće se alergija na hladnoću manifestuje tako što se nekoliko minuta nakon izlaganja kože hladnom vazduhu, tečnostima ili hladnim predmetima, na mjestu kontakta javljaju crvenilo i otok.

Lagane kreme i losione potrebno je da zamijenite masnijim i bogatijim proizvodima, a potrebno je i da pijete što više tečnosti jer je koži potrebna i hidratacija iznutra. Takođe, njegujte posebno svoje lice.

Ova maska koju preporučujemo je jednostavna i efikasna i pomoćiće da prebrodite bez posljedica ovih nekoliko zimskih dana.

Potrebno je:

  • supena kašičica gustog jogurta
  • dvije čajne kašičice meda

Priprema:

Med otopite na pari. Potom ga pomiješajte sa jogurtom, a kada dobijete kompaktnu smjesu rukom nanesite masku na čistu i suhu kožu lica. Ostavite je na licu 15 minuta, a zatim je uklonite mekanim peškirom. Kada ste temeljno uklonili masku, vaša koža će zablistati.

(NN/ljepotaizdravlje.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije