Ljepota

Dragana Radišić uprkos kritikama ne odriče se štikli

Dragana Radišić uprkos kritikama ne odriče se štikli
Dragana Radišić uprkos kritikama ne odriče se štikli

Dragana Radišić, šef Kabineta ministra trgovine i turizma RS, kaže da kada je u pitanju njen stil oblačenja ne voli velike promjene, kao ni u životu.

"Klasika i jednostavnost je nešto što je meni svojstveno. Šta je moderno to volim pogledati, ali ne i slijepo se voditi time. Ja ću uvijek obući ono u čemu se dobro osjećam i što mislim da mi dobro stoji, bez obzira da li je to moderno ili ne. Priznajem, često znam da budem potpuno 'anti-moderna', ali to ne smatram velikim propustom ako se ja u tome dobro osjećam", priča ona.

Kaže da je jedan dan možemo vidjeti u opuštenoj varijanti, na primjer u trenerci, a već drugi dan u elegantnoj crnoj haljini, sve zavisno od raspoloženja ili potrebe, nikako od mode.

"Ono što bi bio moj izbor u svakoj situaciji je dobar kroj farmerki i sportsko-elegantni sako, uz obavezne visoke potpetice. Često mi zamjeraju nošenje visokih potpetica s obzirom na to da sam visoka preko 180 centimetara, ali ne mogu se oteti utisku da u potpeticama izgledam mnogo ženstvenije", navodi Radišićeva.

Kaže da nije pristalica praćenja mode po svaku cijenu.

"Slika u gradu zna da bude potpuno neumjesna kada imate pregršt prelijepih djevojaka jednako obučenih 'jer to je moderno'. Ne osjećam se dijelom toga. Samo udobno, a onda i lijepo", ističe ona.

Smatra da bi bila neiskrena kad bi rekla da ne žudi često za novim komadima odjeće, ali ipak, kaže, nije nerealna.

"Nikad preko mogućnosti, ali kada mogućnosti ima više nego što mi je neophodno, onda ću uvijek radije novac odvojiti na putovanje nego na odjeću. Putovanje ostavlja trag, a krpice su prolazne", navodi ona.

Kaže da se više ne može reći da cijena diktira kvalitet, iako je nekad bilo sigurno da skupo znači dobro. Ipak, kako navodi, već dugo ne živimo uz takvo tržište.

"Markirane stvari kod nas postoje, ali nisu uzročno-posljedično povezane sa dobrim i kvalitetnim. Pristalica sam kupovine kvalitetnih, pa i skupih stvari, ali to uvijek radim na drugom tržištu. Od svojih starijih sam naučila i definitivno potvrdila da nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari", naglašava Radišićeva.

Kozmetika i garderoba ne smiju da budu neprovjereni.

"Činjenica je da volim da se šminkam, ali i pazim kakvu šminku koristim. Moje povjerenje je još na početku korištenja kozmetičkih preparata opravdala kozmetika 'Loreal', tako da su njihov puder, maskara, ruž za usne, ali i kreme moj stalni izbor", navodi ona.

Govoreći o tome kako se našla u poslu koji trenuto obavlja ističe da je iz svakog posla koji je radila do sada izvlačila samo najbolje i težila ka tome da uvijek bude svjedok samo dobrih stvari.

"Trenutno sam 100 odsto u svom poslu jer sam po prirodi dinamična, komunikativna. Poslovi koje obavljam kao šef Kabineta ministra trgovine i turizma su poslovi koji me ispunjavaju i kada sve kontrolišem osjećam se potpuno korisna, a to je jako važno u svakom poslu", objašnjava ona.

Dodaje da je radila i kao novinar i da je pet godina provela u medijima. "Radila sam i iza i ispred kamera. Moram priznati da je to bilo jedno od ostvarenja mojih dječjih snova, ali kako u životu tako i u poslu - uvijek težim ka stepenici više", dodaje Radišićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije