Ljepota

Duboke farmerke su opet u modi

Duboke farmerke su opet u modi
Duboke farmerke su opet u modi

Trendovi se ciklično vraćaju u modu i ove sezone je došao na red modela dubokih farmerki koje se popularno nazivaju i mom jeans. Ovaj model ne samo da je visokog struka već su i nogavice kraće i ravnog kroja. Zapravo ovaj model je identičan onom koje su vaše majke nosile nekada a to je model Levis 501. Sada se ipak vraća na velika vrata modne scene kao jedan od vodećih trendova kada su pantalone od teksasa u pitanju.

Pored standardnih skinny farmerki, i zvonarica koje su od prethodne sezone i dalje aktivne kao popularan model, sada imate još jedan koji će vam zagolicati maštu i kreativnost kako da kombinujete uz ostatak garderobe i nosite u svim prilikama. Ako učite od stare škole, tj. vaše majke i tetke će sigurno moći da vam daju nekoliko savjeta i prjedloga i to ne uzimajte sa rezervom jer sve što kažu vjerovatno su u pravu. Model dubokih farmerki je sada postao prilično popularan, čini nam se čak i više nego ’80- ih kada su ih vaše mame nosile.

Farmerke ovog kroja čine se idealnim za svaku građu jer predstavljaju klasičan model, koji stoji svakom obliku tijela. Ravne nogavice ne ističu niti bokove niti listove pretjerano, a visok struk taman omogućava da pokrijete stomak ukoliko vam je to kritična zona. Ovaj kroj pantalona nije previše tjesan ni u zadnjem dijelu tako neće isticati ništa što biste voljeli da sakrijete, ali ukoliko želite da istaknete onda su odličan izbor. To je zapravo i jedna od prednosti ovog kroja, jer ukoliko želite da istaknete svoje obline onda kupite tačnu veličinu koju inače nosite i one će savšreno istaći sve, a ukoliko vam to nije bila ideja onda izaberite one za broj veće te će vam biti šire, a baš se takve i nose ovog proljeća.

Kao što možete da primjetite, kako god izabrali model dubokih farmerki biće idealan za vas i ovo proljeće neće moći da prođe a da ne nabavite bar jedan par koji će vas spasiti u mnogim situacijama kada ne znate šta da obučete.

 Iako vam mom jeans model možda izgleda previše običan i ležeran uz njega možete kombinovati apsolutno sve, i patike i štikle, i duks i svilene bluze.

Ukoliko želite da ovaj model nosite u svakodnevnim prilikama i šetnjama po gradu onda možete da ih uparite sa pamučnom bijelom majicom i bijelim plitkim patikama. Majicu naravno uvucite u pantalone baš zato da bi visok struk došao do izražaja. Kako biste malo “začinile” bezvremensku kombinaciju navucite preko majice kardigan u nekom zanimljivom dezenu, ali i oni jednobojni uvijek mogu biti odličan izbor.

Istu ovu kombinaciju od farmerki i bele pamučne majice možete izneti kao veoma šik i poneti uz sandale na štiklu i jaknicu zanimljivog kroja. Nevjerovatno je koliko samo drugačiji par obuće i model jakne može dnevnu kombinaciju da pretvori u večernju pogodnu za žurke i nićne izlaske.

Duboke farmerke možete nositi i uz košulju od teksasa, kaput, šešir i zanimljive i elegantne ravne cipele. Dužina koja otkriva članak je odlična baš zato što svaka cipela može doći do izražaja.

 

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije