Ljepota

Evo kako da izgledate mlađe uz pomoć šminke

Evo kako da izgledate mlađe uz pomoć šminke
Evo kako da izgledate mlađe uz pomoć šminke

Profesionalni stilisti savjetuju da se ne mirite sa tim da izgledate starije, već da promijenite način oblačenja, a prije svega šminkanja. Frizura i boja kose treba da budu prilagođene godinama.

Da li vam novi poznanici, kada procjenjuju koje ste godište, uvijek dodaju nekoliko godina? 

Maskara na donjim trepavicama

Uprkos tome što ističe ljepotu očiju, poslije 40. izbejgavajte da maskaru stavljate na donje trepavice jer tako naglašavate sitne bore oko očiju.

Ista frizura i boja kose

Frizura i boja kose trebalo bi da budu prilagođene vašim godinama. Ono što vam je lijepo stajalo u 20, ne znači da će i u 50. To se posebno odnosi na boju kose. Mnoge dame su navikle da vide sebe kao plavušu ili crvenokosu, a ove nijanse im vremenom mogu dodati godine.

Crveni i tamni ruževi

Naglašene boje karmina u prvi plan ističu bore na obrazima i oko usana, pa se ženama poslije 35. godine savjetuju svetlije nijanse. Posebno bi trebalo da izbjegavate olovke za usne.

Problematični zubi

Kamenac, sivi i žuti zubi svakako će vas učiniti starijim nego što jeste. Ukoliko ste pušač, izbjeljivanje zuba s vremena na vreme je neophodno.

Mnogo pudera

„Teška“ šminka se koristi samo u posebnim prilikama, ali naročito je vole mlade dame koje imaju problematično lice i žele da prikriju nedostatke. Jak puder na zreloj koži djeluje poput neprirodne maske i dodatno naglašava podočnjake i duboke bore na čelu ili obrazima.

Tanke obrve

Već nekoliko godina u trendu su obrve koje deluju prirodno i nisu mnogo istanjene, već prate prirodni luk. Ukoliko preterate sa upotrebom pincete, pogled će djelovati začuđeno, a bore oko očiju će biti uočljive.

(N.N/V.Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije