Ljepota

Gladijatorice - simbol seksepila, statusa i modnog ukusa (FOTO)

Gladijatorice - simbol seksepila, statusa i modnog ukusa (FOTO)
Gladijatorice - simbol seksepila, statusa i modnog ukusa (FOTO)

Ovo ljeto, naša stopala ne izlaze iz cipela sačinjenih od mnoštva remenčića, popularno zvanih Gladijatorice.

Zanimljivo je da je ovaj tip cipela nastao iz čiste potrebe te kao najosnovniji i najobičniji tip obuće - nešto čvrsto pričvršćeno za nogu. No, uskoro je postao simbolom seksepila, klase, statusa i modnog ukusa. Nakon starih Grka i Rimljana, povratak su doživele u 60-ima, kada su dizajneri kombinovali uz veoma popularne kratke minice, a voljeli su ih i hipici koji su im dali boho touch.

Iako se već koju godinu nastoje probiti i postaviti kao trend, ovo su ljeto to zasigurno uspjele. Sandala koja svoje korene vuče još iz Antike, ne dopušta da ju se izbaci iz modnih ormara is pista 21. vijeka pa je tako neizbežan detalj kuda god pogledate. Od tolikih modela i boja vrti nam se u glavi te razbijamo glavu pitanjem: "Koji model odabrati?".

Kako ih nositi

Chloi

Brend koji obožava nježne boje i krojeve, gladijatorke preporučuje u boho varijanti. Probudite dijete cvijeća u sebi i nosite ih uz prozračne bijele haljine, naglašene detaljima od čipke. Iako bi uz ovu haljinu, odgovarale i crne gladijatorke te iste ne bi oduzele dašak romantike, poslušajte Kloi i uzmite one puderaste ili bež.

Colcci

Ovaj brazilski brend, gladijatorke vidi u potpuno drugačijem izdanju. Ako pitate njih, ove IN cipele nose moderne buntovnice koje se ne boje biti primijećene. Osim što će posegnuti za detaljem za koji znaju da će svi gledati u njega, još će ga dodatno naglasiti jarkim koloritom.

Bec Bridge

Ukoliko u svoj outfit želite unijeti dašak boho stila, ali volite jarke boje i printove te bijelu smatrate dosadnom, umjesto bijele, kao što to preporučuje Chloe, možete posegnuti za nekom ovakvom lepršavom tunikom i crnim gladijatorkama, prenosi Budi-in.ba.

Giambattista Valli

Ovaj brend gladijatorke vidi na način na koji su ga vidjeli dizajneri u eklektičnim 60-ima - na kratke ravno sječene haljine u živim bojama i uzorcima.

Zhivago

Ravne cipele s remenčićima nisu vezane samo za dnevne kombinacije, nego i uz večernje. S onim zlatnim, u saradnji sa elegantnom večernjom haljinom, izgledaćete izuzetno sofisticirano.

Victoria Secret

I Victorijine anđelice ih nose pa ako pitate kreativce koji stoje iza ovog brenda, gladijatorke možete nositi i na donje rublje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije