Ljepota

Glumci koji ne poznaju granice ljepote

Glumci koji ne poznaju granice ljepote
Glumci koji ne poznaju granice ljepote

Standarde muške ljepote, baš kao i ženske, uglavnom postavlja modna industrija. Međutim, glumci ne samo da čine jednu od najljepših strana filmske istorije i nisu samo obilježili decenije svjetskog filma, već su i standarde muške ljepote podigli na najviši nivo.

Među njima postoje oni koji se zahvaljujući svojoj fizičkoj konstituciji, šarmu i talentu izdvajaju u masi, a žene ih bez obzira na godine obožavaju.

Glumac Stiv Mekvin nas je napustio 1980. u 50. godini. Svojim šarmom i temperamentom obilježio je avanturističke filmove u drugoj polovini 20. vijeka.

Sa šarmom američkog filmskog glumca, režisera, producenta i filantropa Roberta Redforda rijetko ko može da se nosi. Na filmskom platnu je zaveo velike filmske dive, a van njega je uspio da osvoji milione njih.

Marlon Brando je mogao da igra sve, od buntovnika, odbjeglog američkog oficira do šefa podzemlja. Nije se ustručavao da pokaže svoju seksepilnost i muževnost čak ni u vrijeme kad su na cijeni bili drugačiji muškraci, poput uglađenih džentlmena.

Mnoštvo osvojenih filmskih nagrada, među kojima i "Oscar", dovoljno govore o talentu Pola Njumena, ali ukoliko poželite da se podsjetite starih holivudskih zavodnika, pogledajte filmove "What a Way to Go!", "From the Terrace", "A New Kind of Love".

Na listi najseksepilnijih muškaraca u filmskoj industriji su i prvi Džejms Bond, odnosno Šon Koneri, Al Paćino, Patrik Svejzi, Ričar Gir, Mel Gibson, Džordž Kluni. Mlađe generacije još uzdišu za Džejsonom Stejtemom, Leonardom Dikaprijem, Tomom Hardijem i Bredom Pitom, koji godinama važi za vodećeg holivudskog zavodnika, ali je on uzoran suprug i otac šestoro djece. Ova lista svakako ne može da se završi bez neodoljivog Džonija Depa. Originalan i zavodljiv na platnu holivudska zvijezda uspio je da dođe do statusa najoriginalnijeg filmskog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije