Ljepota

Greške koje pravite u nanošenju sjenke za oči (FOTO)

Greške koje pravite u nanošenju sjenke za oči (FOTO)
Greške koje pravite u nanošenju sjenke za oči (FOTO)

Mnoge od nas izbjegavaju sjenke za oči – neke zbog radije upotrebe karmina i straha od prenaglašenog make-upa, a druge opet zbog nikad dovoljno savladane tehnike nanošenja sjenke za oči. Međutim, važno je znati da nije teško naučiti da je pravilno nanosite, samo treba izbjeći neke osnovne greške. Evo i koje!

Ne nanosite bazu

Baš poput baze koju nanosimo na lice prije pudera, i našim kapcima potrebna je podloga koja će osigurati dužu postojanost sjenke. Ukoliko niste voljni da izdvojite više novca za profesionalnu bazu, na kapke možete nanijeti i malo korektora, koji će spriječiti razlivanje sjenke.

Ne eksperimentišete

Ako svaka od nas do određenih godina postane svjesna šta joj stoji, a šta ne, ponekad nije loše ekspermintisati i isprobati nešto novo – nikad ne znate šta može da vam se dopadne i promijeni look nabolje!

Ne ulažete u kvalitet

Mada najviše pažnje poklanjamo boji sjenke, zaboravljamo da je od kolorita mnogo važnija njena tekstura. Loše sjenke moramo nanijeti i do nekoliko puta, kako bismo dobili dovoljno intenzivnu nijansu, a u tom slučaju se većina njih mrvi i ostavlja nam tragove ispod očiju.

Ne blendate sjenke

Kako biste izbjegli oštre i upadljive prelaze između nanijetih sjenki u različitim nijansama, trebalo bi da znate da ih izblendate. Na kraju šminkanja mekanom četkicom lagano utapkajte prelaze ili je prethodno umočite u neku neutralnu bež sjenku i ublažite ove često oštre linije.

Preterujete sa količinom sjenke

Ukoliko imate dobru i kvalitetnu sjenku za oči, nema potrebe da je nanosite u previše slojeva. Inače ćete izgledati isuviše napadno i rizikovati da vam tragovi sjenke ostanu svuda po licu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije