Ljepota

Idealni komadi odjeće za ovo ljeto

Idealni komadi odjeće za ovo ljeto
Idealni komadi odjeće za ovo ljeto

Ako do sada zimsku odjeću na policama niste zamijenili ljetnom, kranje vrijeme je da to učinite.

U međuvremenu vam donosimo listu osam najvažnijih ljetnih "stvari" koje jednostavno morate imati. Prije nego što krenete u kupovinu, pretražite police i ladice, jer se možda baš u njima kriju neke od ovih osam genijalnih stvari.

Ženske papuče

Ovaj tip ženskih papuča totalni je hit ovog ljeta. Dolaze u raznim bojama i mogu se kombinovati uz gotovo svu odjeću. Veoma su udobne i možete ih nositi satima, a da vas pri tome ne nažuljaju.

Končani šeširi

Končani šeširi sa mekanim obodima, koji padaju sa strana, ne samo da izgledaju slatko i moderno, nego će i zaštititi vaše lice od sunca i štetnih UV zraka.

Udobni šorts

Postoji li nešto gore od uskog i neudobnog šortsa na vrelom ljetnom danu? Vjerovatno malo toga. Zato ovog ljeta izaberite lagane i lepršave tkanine koje će nježno padati po vašim bedrima te učiniti da se osjećate ugodno.

Palazzo pantalone

Na neko vrijeme se odvojite od dugih suknji i haljina. Umjesto njih nabavite moderne palazzo pantalone. One su elegantne, udobne, odgovaraju apsolutno svim prilikama te se mogu kombinovati sa svim drugim komadima garderobe.

Kombinezon

Bilo da se radi o kratkim ili dugim kombinezonima, nećete pogriješiti ako ih izaberete za vrelo ljeto. Kada nosite haljinu često se brinete da je možda prekratka za određenu priliku ili da će vas vjetar izložiti tuđim pogledima? Kada obučete ovaj moderni komad odjeće, nećete morati da razmišljate o tome. Izgledaćete simpatično u njemu te ćete se osjećati i više nego prijatno.

Duga pamučna majica

Malo duža pamučna majica ili tunika ključne su za ovo ljeto. Dobra stvar je što ih možete nositi i u kombinaciji s pantalonama ili suknjama, ali i same, kada je veoma vruće pa ne želite da nosite mnogo odjeće.

Potkošulja sa brushalterom

Brushalter može biti jedan od najneudobnijih komada odjeće koje možete nositi tokom vrelih dana. Međutim, ako imate veće poprsje, on je obavezni dio garderobe. Zbog toga je potkošulja sa brushalterom savršen izbor. Ona ima ugrađene korpice i napravljene su od prozračnog materijala, tako da ne morate brinuti o eventualnom znojenju.

Sunčane naočale

Sunčane naočale su neophodne u ljetnom periodu. I oči, poput kože, direktno su izložene negativnim UV zracima. Zbog toga je neophodno da ih zaštitite. Plus, one su odličan modni detalj, a posebno onih dana kada vam se ne šminka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije