Ljepota

Igor Ikalović: S proljećem neka zasija i kosa

Igor Ikalović: S proljećem neka zasija i kosa
Igor Ikalović: S proljećem neka zasija i kosa

Na prelasku u proljeće bitno je povesti više računa o kosi.

Kao i uvijek, trend je zdrava kosa, znači redovno šišanje ispucalih krajeva i adekvatna njega.

Ono što preporučujemo kao kvalitetnu njegu su preparati na bazi organskih ulja (ulje marule, argana kao i ulje ruže).

Bitno je izbjegavati proizvode sa silikonima jer otežavaju kosu, a ne daju nikakve rezultate. U svakom slučaju, tu je savjet koji će svaki frizer dati, izbjegavate proizvode za njegu kose iz široke prodaje, takozvane market-proizvode.

Kad pričamo o frizurama i bojama skoro uvijek preporučujem da s prvim zracima sunca zasija i kosa. Nekoliko pramenova, za nijansu-dvije intenzivnija boja te makar blage promjene u šišanju u vidu šiški, blage asimetrije ili sličan detalj biće dovoljni da se osjećate bolje.

Takođe, prepustite se u ruke svom frizeru s punim povjerenjem i sigurno ćete imati šta pokazati u prvim proljećnim šetnjama.

Ove sezone su jako popularne pletenice. Proljeće nas dočekuje sa svim mogućim varijacijama pletenja kose, od onih klasičnih pletenica do atipičnih frizura kakve smo već vidjeli na revijama Donne Karan ili "Chanela". Uz pletenicu će pristajati ukrasi u kosi, pa možete, ukoliko volite, frizure ukrasiti cvijećem kao što nam sugerišu Dolce & Gabbana ili ponekom ukrasnom šnalom.

Uz to ima nekih jednostavnih frizura koje su u trendu za proljeće i ljeto 2015, kao što su kosa u rep, polupodignute frizure, efekat mokre kose, kratke frizure.

Proljećnu sezonu po pravilu uvijek obilježe nešto raskošnije frizure, koje, kako se vidjelo i na svjetskim revijama, naginju boho estetici s mnogo blagih talasa u kosi, pletenica i neobaveznih punđica koje ukrašavamo raznim detaljima za kosu i cvjetnim ukrasima.

Ombre i preveliki kontrasti više nisu u modi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije