Ljepota

Improvizacijom do modne originalnosti

Improvizacijom do modne originalnosti
Improvizacijom do modne originalnosti

Moda je ta čarobna vrteška, duboko u dodiru sa skoro svakom vrstom umjetnosti, a samim tim i veliki sinonim skoro svake vrste slobode.

Ipak, modom gradimo vlastiti stil, najvažniju komponentu svoje ličnosti, jer danas kada je vizualizacija u punom usponu, nikad nije bilo važnije koristiti taj nepopravljivi efekat prvog utiska.

Kao kod svega što je veoma važno, najopasnije je improvizovati, međutim moda često vještima upravo improvizacijom omogućava tu prijeko potrebnu originalnosti i autentičnost.

"Stari ormar" je upravo riznica koja nudi brojna i uvijek stara, nova iznenađenja. Ono što nije podložno modnom "recikliranju" ili ponovnom vraćanju u službu su prvenstveno cipele, jer su one osnova i glavni faktor dobrog imidža.

Drugo su torbe, satovi, marame, nakit, šeširi, kajševi i kape, asesoari koji uglavnom nisu toliko skupi, a koji nam daju akcenat aktuelnosti. Ovi modni dodaci su upravo "osvježivači" našeg stila ili stajlinga kojeg smo komponovali s nekim odjevnim predmetom iz našeg ranijeg doba.

To su i predmeti u koje nije tek puki trošak uložiti novac, jer oni, pored svoje možda trajne vrijednosti, govore mnogo o nama samima - ko smo, čime se bavimo, koliko cijenimo sebe i, najvažnije, kako to želimo da se prema nama ophode. Najnužnije, neophodno, ono minimalno, ili na koncu ako hoćete popularno "must have", ove sezone je nekoliko stvari koje znače dobar stil.

Za dame su obavezne obične bijele majice s printovima, elegantne ljetne sandale u jarkoj boji s nižom potpeticom, mini futuristučka torba neonskog tona i, naravno, jedne velike sunčane naočare najneobičnijeg oblika koje ste imali dosad. Za gospodu obavezni su sportski donji dio retro dizajn trenerke, džins s užim krojem, sat u boji titanijuma, crna ili bijela majica s veliki printom tipične rock and roll tematike.

Jednostavno, opustite se i prepustite bojama trave, smaragda i zumbula uz temelje u crnom ili bijelom i uživajte u raskošu svoje mašte, koji moda najviše poštuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije