Ljepota

Isidora Borovčanin: Tri titule zaredom ostvarenje sna

Isidora Borovčanin:  Tri titule zaredom ostvarenje sna
Isidora Borovčanin: Tri titule zaredom ostvarenje sna

Devetnaestogodišnja Isidora Borovčanin iz Pala, aktuelna mis RS, na 19. izboru ljepote, održanom u nedjelju naveče na Ilidži, okićena je lentom najljepše djevojke BiH.

Iako je svjesna kvaliteta koje posjeduje, kaže da nije očekivala da će pobijediti.

NN: Ponijeli ste titulu najljepše djevojke u BiH. Kako se osjećate, da li ste to očeklivali?

BOROVČANIN: Izuzetno je ugodno ponijeti zaredom tri titule - mis Jahorine, mis RS i mis BiH u nepunih osam mjeseci. Ispunio se jedan moj san koji je vjerovatno san i potajna želja svih djevojčica i djevojaka, ali moram priznati da pobjedu nisam očekivala. Bilo je to takmičenje u jakoj konkurenciji, na kojem se nije uzimao samo fizički izgled nego i ostale vrline i kvaliteti djevojaka.

NN: Da li je bilo dilema za prijavljivanje na takmičenje za najljepšu djevojku BiH?

BOROVČANIN: Zahvaljujući angažmanu u modnoj agenciji "ABC models", ušla sam u svijet mode, a uz konsultacije nadležnih sam se prijavila i došla do pozicije na kojoj sam sada. Što se tiče samog izbora, nisam očekivala pobjedu i zbog toga me lenta još više iznenadila.

NN: Koliko dugo se bavite manekenstvom i kakvi su planovi za budućnost?

BOROVČANIN: Manekenstvom se bavim godinu dana. Moji planovi su da se i dalje bavim modelingom i manekenstvom u BiH, a možda i šire, koliko budem uspjela i koliko mi se pruži šansa. Ali, pored svega, nastavljam studiranje na Odsjeku za opštu književnost i teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Palama, te neću praviti nikakvu pauzu, jer smatram da se sve može stići, uz dovoljno rada i organizacije.

NN: Da li je za uspjeh u svijetu mode potrebno mnogo odricanja?

BOROVČANIN: Svakako, svijet mode zaista donosi mnogo radosti, ali i velika odricanja - mnogo rada na koreografijama, poseban režima ishrane, vježbanje i usavršavanja sebe kao ličnosti.

NN: Da li Vas, pored manekenstva, zanima još nešto?

BOROVČANIN: Zanima me karijera pred TV kamerama, ali nakon završenog fakulteta pokušaću sve to objediniti. Znate kako, sve je to usko povezano, televizija, pozorište... tako da je moguće da ću napraviti nešto zajedničko. Voljela bih neku emisiju opuštenijeg tipa, da urbanizujemo naše ljude, gdje ima kulture, zabave, Evrope... Nešto malo šire, da uputimo ljude kako da gledaju na svijet.

NN: Koliko radite na sebi? Bavite li se nekim sportom?

BOROVČANIN: Jako volim sport, a bila sam i ski-instruktor, jer obožavam zimske sportove. Mnogo godina sam se bavila odbojkom i igrala za tim Jahorine.

NN: Kakva su očekivanja na Izboru za mis svijeta, koji se 14. decemebra održava u Londonu?

BOROVČANIN: Još je rano da bih razmišljala o ishodu u Londonu, ali mogu da obećam da ću raditi na sebi do tada i pružiću maksimum da svoju zemlju predstavim kako i dolikuje.

Pratilje  

Prva pratilja Isidore Borovčanin, mis BiH, je Antonija Vučić iz Kiseljaka, a titulu druge pratilje ponijela je Belma Ibrahimović iz Srebrenika.

Za mis televotinga izabrana je Marijana Bjelica iz Sokoca, a titula mis fotogeničnosti pripala je Muneveri Muratović iz Živinica.

Mis šarma je Edina Pašalić iz Gradačca, a mis interneta Medina Iskrić iz Gradačca.

Novinarka "predvidjela" pobjednicu izbora  

Sumnju u regularnost Izbora mis BiH za mis svijeta u nedjelju uveče probudila je novinarka Arijana Saračević-Helać, koja je dva časa prije proglašenja pobjednice, na svom Facebook profilu napisala da će mis BiH biti upravo Isidora Borovčanin iz Pala.

"Nemam pojma, a nevažno je koji je nivo u izboru za najljepšu djevojku, ali znam da će pobijediti djevojka sa Pala, kćerka izvjesnog Joje, prezime počinje sa B (mislim Borovčanin). Vlasnici licence za koje sam davno u emisiji '60 minuta' dokazla da se ponašaju kao svodnici, na svoj poznati način su tako obradili i članove žirija, poslovne partnere, porodice djevojaka, ali i vas koji glasate. Žao mi je djevojka koje se na pragu svoje ženstvenosti, stečenog samopouzdanja i prvih ljubavi prvo suočavaju sa sitnošićarskim i prljavim interesima okorjelih prevaranata. Žao mi je i njihovih roditelja, ali i mene što živim u ovakoj državi, pokvarenoj kao mućak", napisala je ona na Facebooku.

Iz Direkcije "Miss BiH za Miss svijeta" negiraju ovakve navode.

Ramiz Šadić, portparol Direkcije, rekao je da je njihov cilj da djevojka koja će predstavljati BiH bude kompletna osoba, a da priče uvijek postoje i da im se "ne može stati u kraj".

"Vjerovatno su mnogi primijetili da Isidora Borovčanin 'odskače' od ostalih djevojaka. Priče postoje, a djevojka je najbolja. Ako mi izaberemo kompletnu djevojku, to je naš uspijeh, ako ne, to je naš minus", kazao je Ramiz.

Na pitanje kako komentariše komentar novinarke Arijane Saračević-Helać, mis Isidora Borovčanin kazala je da ne zna o čemu je riječ.

"U ovom trenutku moju pažnju zaokupljaju čestitke, dobre i pozitivne poruke koje pristižu iz časa u čas, tako da nisam još imala vremena da pogledam komentare po portalima", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije