Ljepota

Jedina bluza koja vam je potreban za jesen (FOTO)

Jedina bluza koja vam je potreban za jesen (FOTO)
Jedina bluza koja vam je potreban za jesen (FOTO)

Na ovaj komad većina je zaboravila skoncentrivši se na zvoncare, platforme, rese, velur i kimona.... a upravo ovaj model je bio glavni komad popularnih 70-ih koje nastavljaju da boje i jesenje trendove!

Ukoliko ste pratili sve naše trend izveštaje, onda znate da su sedamdesete i dalje IN. A one su nam na modnu scenu već početkom leta vratile zvoncare, pačvork print, kratke bluze od čipke i famozni velur.

Međutim, dok smo ljeti ipak mahom šetali od sedamdesetih tek platforme, zvoncare i kimono, ova popularna era tek sad na jesen će nam omogućiti da kompletna izdanja obojimo u njene krojeve i boje. Jer tu su i torbe sa resama, vuneni pončo ogrtači, flanelske košulje, velur haljine u paru sa hulahopkama, šeširi, oversize šalovi i čizmice koje ipak nismo mogli da nosimo na + 35. 

Pored svih gore pomenutih komada, na jedan model su svi zaboravili a upravo je on obilježio sva hipi izdanja 70-ih: bluza čija se kragna vezuje u nešto što izgleda kao ležerna "improvizovana" kravata. 

Svilena, od viskoze, pamuka, indijskog platna, čipke. Jednobojna, cvjetnog printa, na pruge, na tufne. Nije bitno. Samo da ima dugačak, prišiveni dio koji se ležerno vezuje u jednostavan, klasičan čvor koja slobodno pada niz tjelo.

Šta je najbitnije kod stilizovanja iste? Da ostatak bude simple, minimalističan da bi sama bluza došla do izražaja i da ne bi izgledalo kao da ste izašli sa neke pozorišne scene. Ukoliko želite da se malo poigrate možete da kupite klasičnu bijelu ili krem bluzu koja ima običan, ovalni okovratnik a odvojeno traku u crnoj ili nekoj drugoj boji ili printu koju ćete samo vezati oko vrata.

Da bismo vam pokazali na šta mislimo, izabrali smo nekoliko Instagram predloga koje vam donosimo u galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije