Ljepota

Jesen i zima u "ohlađenim" bojama

Jesen i zima u "ohlađenim" bojama
Jesen i zima u "ohlađenim" bojama

Nadolazeća sezona jesen - zima 2014/2015 donosi nam vretenaste i tanke siluete, s naglašenim strukom i ramenima u "ohlađenim toplim bojama".

Naime, žuta, plava, zelena i crvena dolaze u svojim hladnim nijansama.

Za svečane i službene prilike rezervisana je ledenosiva boja s mat metaliziranom optikom. Posebno kada je u pitanju obuća ona obavezno dolazi sa metaliziranim detaljima u vidu zlata, srebra ili obojene metalne optike. Dizajneri su ponudili svoja rješenja u kojima muškarce vide s potpuno vretenastom figurom. Gore slojevito složen stajling od tankih tkanina, prvenstveno majica bez printa te jednobojnim puloverima. Takođe, predviđene su nešto "teže" jakne do struka većeg volumena ili kaputi dugih zvonastih krojeva s printom u nijansi boje osnova. Obuća je uglavnom sportska, do gležnja s kombinacijom dvije boje, pretežno je to žuta ili zelena ledena nijansa s crnim ili sivim osnovom boje metala za oružje.

Muškarac se pojavljuje kao moderan putnik odjeven za duga pješačenja po maglovitom, kišnom i hladnom vremenu.

Damama je namijenjena strukirana silueta s blagim naglaskom na ramena. Krojevi su ravni do koljena uglavnom. Printevi su apstraktni s jarkim manjim detaljima u kontrastnoj boji, dok je osnova u višem tonu od tona osnovne podloge. Boja patlidžana u svim svojim tonovima je osnovna u nadolazećoj sezoni za dame. Inovacija i akcenat sezone su visoke cilindrične potpetice punijeg obima, a s visinom do gležnja.

Dame su zamišljene nesvakidašnje preduzetno i poslovno s jakim akcentom na avanturistički duh. U ormaru svakog muškaraca morale bi se naći nove potpuno uske hlače i kožne visoke cipele  s kombinacijom crne ili sive sa zagasitožutom. Takođe, obavezna je sportska jakna do struka spremna za ekstremne planinske uslove i kišu. Kod dama, obavezna je nova obuća od kože s visokom punijom cilindrično potpeticom do gležnja, suknja i kaput od tanke vune u plavom ili maslinastom tonu.

Takođe, obavezna je ravna, strukirana haljina do koljena u zagasito ledenoj žutoj boji.

Davor Sladaković, modni dizajner

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije