Ljepota

Kafa za ljepotu i njegu

Kafa za ljepotu i njegu
Kafa za ljepotu i njegu

Kafu možete na različite načine iskoristiti u svojoj bjuti rutini, a otkrivamo vam sedam najboljih načina na koje ovaj nevjerovatni napitak utiče na ljepotu.

Antioksidans

Kafa ima snažan antioksidativni učinak. Pomaže u borbi protiv preuranjenog starenja uzrokovanog suncem, toplinom, nečistoćama, te sprečava oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima. Flvonoidi, antioksidansi iz kafe, oslobađaju se prilikom mljevenja zbog čega biste trebali više uživati ​​u šoljici omiljenog napitka.

Zaštita

Zaštitna svojstva kafe iskoristite i za njegu kose. Maske s kafom sprečava lomljenje i poboljšati sjaj.

Natečenost

Kada se primjenjuje lokalno putem kreme za oči, kofein iz kafe pomaže u ublažavanju otoka oko očiju ograničavanjem protoka krvi u tom području.

Piling

Talog od kafe odličan je izbor za uklanjanje izumrlih stanica. Nježno izmasirajte kožu za najbolji, potpuno prirodan piling.

Zatezanje

Budući da je kafa diuretik, kreme i serumi koji sadrže kafu mogu privremeno umanjiti vidljivost celulita povlačeći tekućinu iz masnih stanica. Dehidracijom masnih stanica smanjuje se njihova veličina zbog čega koža izgleda zategnuto i glatko, piše Ljepota.ba.

Smirivanje

Antioksidansi iz kafe koji sprečavaju preuranjeno starenje mogu ublažiti upale, iritacije i crvenilo kože.

Svježina

Baš kao što vas razbudi ujutro, kafa će razbuditi i vašu kožu. Kao sastojak maski kafa će poboljšati protok krvi i učiniti da vaša koža bude blistava, sjajna, nježna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije