Ljepota

Kako da postignete šik frizuru poput Francuskinja?

Kako da postignete šik frizuru poput Francuskinja?
Kako da postignete šik frizuru poput Francuskinja?

Svi mi želimo da otkrijemo tu specičfičnu (i veoma šik) filozofiju Francuskinja koja se odnosi na ishranu, ljepotu i starenje.... I ovog puta imamo priliku da saznamo sve što nas zanima od frizera, Dejvida Maleta.

U intervjuu koji je dao za jedan magazin Dejvid je otkrio tajne svojih klijenata, odnosno metode bojenja, šišanja i stilizovanja kose.

Francuskinje se plaše da budu upadljive ili vulgarne, otkriva Malet i dodaje: Kosa predstavlja samo prelijep nastavak onoga što one već jesu. To je cerebral vrsta ljepote.

Sada vam predstavljamo sve trikove koje Francuskinje koriste u njegovanju i stilizovanju kose....

Izbjegnite često pranje kose

"Iako zvuči čudno, ja savjetujem žene da ne peru kosu deset dana", otkriva Malet i dodaje: "U početku sam to smatrao odvratnim, a onda sam odjednom počeo da shvatam da žene zbog čestog pranja, nikada nemaju suvo teme glave." Ako je neugodno prilagoditi se ovome, skupite kosu u jedan visok rep.

Skraćujte kosu periodično

Prema Dejvidu, Francuskinje se obično šišaju jednom u tri mjeseca, što je po njemu sasvim dovoljno.

Što se tiče šišanja i boje, manje je više

Dejvid Malet kaže da nikada nećete vidjeti Francuskinju sa upečatljivim pramenovima ili jakim tehnikama prosvetljenja kose jer se kod njih cijeni, seksi, ali prirodan luk. I zato one izgledaju kao da se nisu previše trudile. Kada je riječ o stilizovanju kose, savršen recept je samokontrala i nepretjerivanje. Što je ona više prirodna to je bolje, kao što sama frizura treba da bude jednostavna.

Što se tiče bojenja, David otkriva da je u stanju da sa klijentom provede sate i sate u bojenju, kako na kraju kosa ne bi izgledala farbano. Malet savjetuje da probate patinu- transparentnu boja za pranje koja čini da kosa izgleda veoma prirodno. Ona se upotrebljava preko osnovne boje za kosu, i nudi "balayage highlight" tehniku koja zamijenjuje foliju.

Prihvatite nesavršenosti

"Ništa ne čini ženu starijom, nego savršeno isfenirana i zaglađena kosa", kaže Malet. Nakon sušenja kose u salonu, Francuskinje uvijek pitaju Maleta da im razbaruši kosu. Kosa mora da djeluje živahno, u pokretu. Francuskinje su povezane sa životom. Zato se rjeđe opredijeljujte za feniranje, već se služite prstima koje im najviše pomažu u stilizovanju.

Izbjegavajte stepenovanje kose

Francuskinje nisu velike ljubiteljke veoma stepenaste kose. Kada pretjerate u tome, ona postaje tanka i gubi živost, a to je najviše vidi na samim krajevima. Dakle, nema potrebe da stanjite stepenove ili same krajeve, jer će vaš kosa izgubiti na gustini.

(Elle.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije