Ljepota

Kako da pravilno koristite kokosovo ulje

Kako da pravilno koristite kokosovo ulje
Kako da pravilno koristite kokosovo ulje

Jedna od zanimljivijih stvari u beauty industriji jeste neprekidno otkrivanje novih formulacija i sastojaka koji imaju blagotvorno dejstvo za kožu. Kokosovo ulje je jedno od najvrijednijih otkrića za pravilnu i zdravu njegu.

Zahvaljujući lauričkoj kiselini, masnoj kiselini koja ubija bakterije, kokosovo ulje je idealno za liječenje gljivičnih infekcija. Za razliku od većine kozmetičkih proizvoda, kokosovo ulje ima dokazane prednosti i efekte u negovanju zdrave i lijepe kože.

U svom sirovom, organskom obliku kokosovo ulje ima sposobnost da prodre do korijena dlake i obnavlja ga. Umasirajte ga u koren glave, premažite cijelu kosu, vežite je u punđu i ostavite je tako preko noći. Ujutru isperite i operite kosu. Biće oduševljeni njenom mekoćom, volumenom i sjajem.

Studije su pokazale da ima djelotvoran efekat i kao ulje za sunčanje, jer blokira do 20 odsto sunčevih UV zraka. Nanesite ga pola sata ranije na kožu, sačekajte da koža krene da ga upija, te izađite na sunce.

Kokosovo ulje može se koristiti i za problematičnu kožu, jer sprečava dermatitis. Djeluje umirujuće na suvoj koži i daje joj potrebnu mekoću i sjaj.

Može da posluži i pri ispiranju usta radi neprijatnog mirisa, ali i za izbjeljivanje zuba.

Uvedite novi kozmetički večernji ritual i prije spavanja nanesite ga na lice, te pustite da odstoji od pola sata do sat vremena. Zatim ga dobro umasirajte u kožu i nanesite noćnu kremu. Možete ga, takođe, koristiti i umjesto mlijeka za tijelo.

Istražite mogućnosti kokosovog ulja za kulinarske specijalitete, ali i za mnoge druge sfere života. Bićete i više nego zadovoljni.

Kokosovo ulje je potpuno prirodno, a zdravije je, korisnije i delotvornije od većine proizvoda koje ćete pronaći u drogerijama. Uživaćete jer miriše divno, a ako kupite ono koje je u teglici, trajaće vam znatno duže (dovoljno je nanositi samo tanak sloj kokosovog ulja).

Mogućnosti ovog ulja su gotovo nepresušne! Nabavite kokosovo ulje u jednoj od prodavnica zdrave hrane i počnite da ga koristite za ono što vam je najpotrebnije.

(Elle.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije