Ljepota

Kako da vam se šiške tokom ljeta ne lijepe za lice

Kako da vam se šiške tokom ljeta ne lijepe za lice
Kako da vam se šiške tokom ljeta ne lijepe za lice

Ako volite da nosite šiške i imate šiške, vjerovatno vam ovi “pakleni” dani predstavljaju pravu noćnu moru! Sa “ostatkom” kose ćemo nekako i izaći na kraj, vezaćemo je ili uplesti u pletenice, ali… Šta ćemo sa šiškama?

Vrućina čini da se one slijepe i bukvalno ne liče ni na šta, a to baš i nije lijep prizor. U redu, možete da ih podignete i sklonite sa čela, ali čemu onda šiške?

Ipak, rješenje postoji. Otkrivamo vam nekoliko trikova pomoću kojih ćete sprečiti “ljepljenje” šiški tokom ljeta, a još će one i uvijek izgledati sjajno.

Najpre, promijenite način na koji perete kosu. Makar ljeti, trudite se da ne koristite balzam za kosu jer će on vašu kosu (koliko god ga dobro isprale) učiniti masnijom i težom, a to vam na vrućini neće trebati. Osim toga, makar šiške perite svakog dana kako bi uvijek izgledale svježe i imale savršeni volumen.

Nemojte preterivati sa proizvodima za njegu na čelu. Ako stavljate previše kreme na taj predio, učinićete da vaša koža bude masnija, a osim toga, to se lako može prenijeti i na šiške. Dakle, manje kreme i više mat pudera.

Takođe, uvijek pri ruci imajte puder u kamenu ili prahu kojim ćete matirati lice. Čelo onda neće biti ljepljivo, a vaše šiške su bezbijedne.

Kada češljate šiške, učinite to češljem koji ste prethodno naprskale sprejom koji štiti kosu od toplote, a možete ga i naprskati direktno na šiške. On bi trebalo da spreči vlagu “od spolja” da pokvari vašu frizuru.

Promijenite način na koji sušite šiške. Jeste toplo, ali uvijek osušite šiške fenom kako biste brzo uklonile svu vlagu. Fen usmjerite na dole prilikom sušenja.

Obavezno imajte pri ruci suvi šampon. On je pravi spas za sljepljene šiške, kosu… Učiniće je svježom i lepršavom, nikako masnom, a osim toga, daće joj i savršeni volumen. A, što je više volumena – to je manje sljepljenih šiški!

(NN/wannabemagazine.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije