Ljepota

Kako da vaše fotografije budu ljepše (FOTO)

Kako da vaše fotografije budu ljepše (FOTO)
Kako da vaše fotografije budu ljepše (FOTO)

Svi vole selfije i svih rado “škljocaju”, pa onda postavljaju na društvene mreže. No šta se dešava sa starim, dobrim slikanjem kada ste samo model, a neko drugi vas fotka? Savršeno je to kada vas neko uslika i kada vam se fotografija baš dopadne, ali se skoro uvijek teško dolazi do takve fotografije.

Većinom zato što nije sve kako ste zamislili, odnosno niste ispali kako ste željeli. Zato imamo nekoliko prijedloga i savjeta za poze koje će vam odgovarati i zbog kojih će vaše fotografije biti uspešnije.

Jedna od poza koja je najzahvalnija za to da sakrijete možda neki višak kilograma. Slikanje sa strane, dok preko ramena gledate pravo u objektiv. Osim što možete djelovati mršavije, ove fotografije umiju da ispadnu kao profesionalne i onda kada slika neko ko je prvi put uzeo aparat u ruke.

“Slikaj me, al’ ja kao ne znam.” Jeste izgovorili ovo nekad? Ako jeste, onda znajte da za takav tip fotografija ova poza odlično ispada. Gledajte u stranu, negde u daljinu, jedno rame malo spustite, drugo neka ide ka nazad i dobićete željeni izgled na slikama.

Ko ne voli vjetar u kosu, posebno na slikama, vjerovatno nije neko ko voli da sebe gleda na istim. Protresite malo kosu, nagnite se tijelom ka nazad, pogledajte u aparat i dobićete look profesionalnih modela.

S obzirom da je došlo proljeće, sve više se može vidjeti u parkovima, baštama restorana ili negdje drugo gdje ima zelenila i trave da djevojke, a veoma često i momci, sjede dok drug, drugarica ili neko drugi pokušava da uhvati dobar kadar. Nađite oslonac za svoja leđa, tako da sjedite uspravno, jednu nogu, onu koja je bliža aparatu spustite, a drugu savijte u koljenu, pogledajte negdje van objektiva, osmijeh i sve je gotovo.

Ovo je jedna od poza za slikanje koju sve djevojke zauzmu kada se nađu kod drugarice na kafi ili kod svoje kuće kada ih neko slika. Vjerovatno jer je česta u modnim editorijalima, u scenama filmova. Sjedenje na sofi ili kauču mora da odiše gracioznošću, da fotografija uspjela. Blago se rukom kojom se oslanjate na kauč odgurnite, tako da možete da ispravite leđa, savijte kolena, namjestite haljinu, kosu i sve je spremno da dobijete savršenu sliku.

Ovo je poza koja se često slika za neke formalne prilike, poput fotografije za CV kada šaljete negdje. Stojte uspravno illi blago nakrenuti na jednu stranu, ruke prekrstite tako da vam se šake vide, blagi osmijeh na lice i biće sve apsolutno savršeno.

S obzirom na to da je vrijeme vjenčanja u jeku, onda buduće mlade savjetujemo da ovo bude jedna od njenih poza tokom fotografisanja.

Okrenite se leđima aparatu, ali tako da ste ipak blago lice okrenuti ka njemu, tako da vam hvata i zadnji i prednji dio tijela. Podignite ruku iznad lica, tako da dodirujete vrh glave, zatvorite oči ili se nasmejte najljepše što možete i imaćete slike koje ćete voljeti tokom cijelog života.

Djevojke vole da se slikaju dok čuče, a vole i svi da vide, jer ove fotografije uvijek budu veoma zanimljive i zabavne. Potrudite se da vam kosa bude malo “čupavija” i da ne bude svaka dlaka na svom mjestu, uhvatite je rukama, te ste spremni za jednu ovakvu fotografiju. Da bi noge, a i vi izgledali još bolje, ovako se slikajte u visokim potpeticama, jer noga dobije nevjerovatnu dužinu na slici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije