Ljepota

Kako izabrati pravi bronzer?

Kako izabrati pravi bronzer?
Foto: N.N. | Kako izabrati pravi bronezr?

Ako su sunčani dani postali sve češći, a garderoba sve tanja – da, vrijeme je za bronzer! Dovoljno je da vaše lice dobije blagu preplanulost i igra bronzerom može da počne. Osnovna funkcija bronzera je naglašavanje prirodne preplanulosti lica, mada se može koristiti i za ljetno konturisanje, ali se u tom slučaju primjenjuje na drugačiji način i bira mat završnica bronzera.

Birajte bronzer za lice prema tonu kože

Iako je idealno da koža lica bude bar blago osunčana kako bi bronzer imao potpun efekt i postigao cilj, i djevojke svijetle puti mogu sa samopouzdanjem nositi bronzer, jer njegova poenta je da kožu učini zavodljivo preplanulom i blistavom. U zavisnosti od vašeg prirodnog tona kože lica treba birati i nijansu bronzera. Svijetloj koži odgovaraće tople bež i nježno ružičaste nijanse, srednjem tonu kože odgovaraju sve nijanse bronzera, osim onih s ružičastim i breskvastim odsjajem. Maslinastoj koži najbolje “leži” suptilno bakrena i lagano bronzana paleta.

Svjetlucavo ili mat?

Dnevna šminka podrazumijeva manje svjetlucave ili mat bronzere, jer će u protivnom na suncu izgledati kao da na licu imate šljokice. Za veče je izdašnije nanošenje sasvim prihvatljivo, a svjetlucave čestice učiniće da lice dobije na glamuroznom sjaju.

Bronzer ili rumenilo, bronzing ili contouring?

Pravilno nanošenja bronzera dijelimo u dvije kategorije! Za osvježavajući izgled, bronzer se nanosi lagano u nekoliko pokreta velikim kistom, malo na obraze, malo na čelo tj. Tamo

gdje sunce prvo dotakne lice. Za glamurozniji i izazovniji look treba znati da konturisanje prethodi bronzeru. Kada pravilno nanesete puder za konturisanje, bronzerom osunčajte lice. Naravno, kako biste izbjegli neke od make-up grešaka, savjetujemo da višak proizvoda s kista otresete ili otpušete.

A rumenilo? Svrha rumenila je da obrazima da malo svježine i boje, blago i prirodno, a najbolji efekt ćete postići ako iskombinujete bronzer i rumenilo, jer u tandemu pružaju najbolji efekt! Pazite samo da vaš odabir budu rumenila toplijih tonova.

Još nekoliko trikova s bronzerom

Ako vam ponestane tamnije nude palete sjenila, bronzer vam može poslužiti kao privremena zamjena.

Svjetlucava varijanta ovlaš nanesena na kapke biće fini final touch kod šminkanja očiju.

Uz pomoć bronzera možete naglasiti i dekolte. Samo pređite kistom područje između grudi i – voilà!

(make-up.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije