Ljepota

Kako je izgledao idealan muškarac šezdesetih?

Kako je izgledao idealan muškarac šezdesetih?
Kako je izgledao idealan muškarac šezdesetih?

Magazin "Time" se nedavno pitao kako je izgledao idealan muškarac davnih šezdesetih godina prošlog vijeka i koje su muške osobine ženama tog doba bile poželjne.

Pretražujući štampu iz tog vremena, novinari magazina "Time" su naišli na članak objavljen u časopisu "Life" u kojem se kaže da savršen muškarac mora biti "visok s plavim očima, pošten, da se bavi sportom i da je društevno aktivan".

Morao je, takođe, da ima stabilan posao i da pomaže u kući, ali i da umije da pleše. Anketirane dame su smatrale da idealan muškarac ne mora da bude virtuoz u plesu, ali da svakako mora da bude okretan.

Nepoželje osobine bile su pretjerana posesivnost, želja za dominacijom, egoizam, prostačko ponašanje, tvrdičluk i nespremnost druženja sa porodicom i prijateljima.

Na pitanje magazina "Life" koje poznate ličnosti najviše odgovaraju liku "idealnog muškarca", većina žena je odgovorilo Peri Komo, tadašnji veoma popularni TV voditelj.

Slijede Elvis Prisli, Marlon Brando i Džejms Din, a među političarima najviše glasova dobili su Džon Kenedi, Dvajt Ajzenhauer i Ričard Nikson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije