Ljepota

Kako na prirodan način zategnuti kožu oko očiju

Kako na prirodan način zategnuti kožu oko očiju
Foto: N.N. | Kako na prirodan način zategnuti kožu oko očiju

Umjesto estetskih procedura, ovog puta predstavljamo samo prirodne načine za zatezanje kože u predjelu očiju.

Čaj od kamilice

Kamilica ima protivupalna svojstva koja mogu pomoći kod opuštene kože kapaka. Nakon što skuhate čaj, uzmite dvije kesice i sačekajte da se ohlade, a nakon toga ih stavite na oči i držite između 15 i 20 minuta. Možete ih prethodno staviti u frižider za još bolji efekat hlađenja.

Bjelanca

Bjelanca čine kožu nježnijom i zatežu je. Očistite kapke i osušite kožu, a zatim nanesite malu količinu bjelanaca na njih. Sačekajte da se osuše, pa ispretite kožu hladnom vodom. Rezultati su odmah vidljivi.

Led

Led sužava krvne sudove i samim tim smanjuje nadustost u kapcima. Držite nekoliko sekundi kocke leda na kapcima i vidjećete rezultate odmah.

Krastavac

Ovo je već jedan od poznatijih načina da uklonite nadustost u kapcima. Krastavci su bogati kofeinskom kiselinom i vitaminom C koji smanjuju zapaljenske procese i zatežu kožu. Stavite dvije tanko sječene kriške krastavca na oba oka, opustite se 15-20 minuta i uživajte u sjajnoj i osvježenoj koži.

 "Vježbajte"

Evo jedne vježbe za kapke koja takođe može pomoći da ih zategnete: zatvorite oči i stavite oba kažiprsta preko oba kapka. Podignite laktove. Brojite do pet, a na svaki broj nježno pristisnite kapke. Kad izbrojite do pet pokušajte da otvorite oči uz blagi pritisak prstiju. Ponovite vježbu 10 puta.

Spavajte dovoljno

Ako odvajate dovoljno vremena za san, cijelo tijelo će biti pod stresom, a oči umorne. Samim tim se povećava opuštanje kože u predjelu očiju. Zato se potrudite da svake noći idete ranije na spavanje kako biste se ujutru osjećali odmorno, zadovoljno i što je najbitnije – lijepo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije