Ljepota

Kako sa odjećom sakriti sve nedostatke (FOTO)

Kako sa odjećom sakriti sve nedostatke (FOTO)
Kako sa odjećom sakriti sve nedostatke (FOTO)

Ah ti nedostaci… Čini se da smo vječito nezadovoljne svojim izgledom, a možda i samo pretjerujemo… Ipak, činjenica jeste da svaki tip građe ima svoje bolje i lošije strane, a ukoliko želite da iz svog izgleda uvijek izvučete maksimum, evo nekoliko trikova!

Građa u obliku trougla

U vašem slučaju, donji dio tijela je izraženiji u odnosu na gornji, odnosno, imate “jače” kukove u odnosu na grudi i ramena.

Držite se jarkih boja i zanimljivih printova kada je riječ o gornjim dijelovima odjeće. Vaše bluze, majice, sakoi i sl. trebalo bi da budu dužine iznad ili ispod naizraženijeg dijela kukova. Bilo koji oblik izreza će vam odgovarati, a osim toga, od aksesoara nosite upadljive, velike ogrlice ili ešarpe. Odlično će vam stajati kaiševi, kao i haljine sječene u struku i koje od struka na dole ležerno padaju. Izbjegavajte tamne boje, kratke majice i ravno sječene haljine.

Kada je riječ o donjim dijelovima odjeće, ovdje dolaze u obzir tamne boje, pantalone sa ravno sječenim nogavicama i strukom “srednje” visine. Suknje do koljena su odličan izbor, a možete nositi “pencil” ili “A” suknje. Izbjegavajte naglašene džepove, “cigarette” i “skinny” patalone, kao i modele suknji i pantalona sa plićim strukom i horizontalnim prugama.

Svi “oblici” visokih potpetica su odličan izbor kada je obuća u pitanju

Građa u obliku jabuke

Duge, vitke noge i ruke su vaš glavni adut, ali struk baš i nije definisan.

Gore nosite svijetle boje kao i vertikalne pruge i držite se odjeće sa “V” izrezom koji će vizuelno izdužiti vašu figuru. “A” haljine koje su sječene u struku će vam najbolje odgovarati. Trebalo bi da izbjegavate previše usku garderobu, kao i stvari upadljivih printova i šara u baš tom “kritičnom” predjelu. Kaiševi i upadljive ogrlice su takođe “ne”.

Kada je riječ o donjim dijelovima garderobe, modeli visokog struka su za vas idealni, kao i svi kraći modeli. Ukoliko volite da nosite suknje, birajte one do koljena, a skoro svaki model će vam dobro stajati. Izbjegavajte svjetle pantalone i pantalone niskog struka.

Obavezno nosite štikle koje će izdužiti vašu figuru.

Građa u obliku obrnutog trougla

Gornji dio tijela je “jači” u odnosu na donji dio tijela, odnosno, grudi i ramena su izraženiji u odnosu na kukove.

Neka gornji dijelovi odjeće budu tamnijih boja i nosite bluze sa “V” ili “U” izrezom i koje su dužine tik do kukova. Odgovaraće vam bilo koji “oblik” garderobe koji je ravno sječen, a možete nositi i zanimljive kaiševe.

Izbjegavajte upadljive, “pufnaste” rukave, ali i majice sa tankim bretelama.

Kada je riječ o pantalonama, možete nositi one koje su šire, upadljivih dezena, kapri pantalone i sl, a kada je reč o suknjama, vaše noge su “zahvalne” za bukvalno svaki model, bilo koje dužine, samo izbjegavajte one pripijene, do koljena.

Štikle upadljivih boja i dezena su savršene za vas.

Građa u obliku pješčanog sata

Vaši kukovi i ramena su u istoj ravni i imate savršeni, uzak struk.

Vaš struk jeste savršen, ali bi trebalo da izbalansirate gornji i donji dio tijela, pa tako nemojte nositi previše usku garderobu. Gornji dijelovi neka budu dužine do kukova, a kada je riječ o haljinama, neka budu dužine do koljena. Upadljivi rukavi i dezeni i široka, “baggy” garderoba ne bi trebalo da se nađe u vašem ormaru.

Kada je riječ o pantalonama, “baggy” pantalone su dozvoljene, kao i one sa plitkim strukom i vertikalnim prugama. Nosite i suknje ispod koljena koje su slojevite, polukružne ili “pencil” sa visokim strukom. Horizontalne pruge, upadljivi detalji i džepovi kao i pripijene pantalone su za izbjegavanje.

Osim “oblijih” štikli, možete nositi i baletanke sa oblim vrhom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije