Ljepota

Ko nosi kapu, a ko šešir

Ko nosi kapu, a ko šešir
Foto: Ilustracija | Ko nosi kapu, a ko šešir

Dok doktori upozoravaju da na vrele temperature obavezno odgovorimo šeširom, kačketom ili kapicom, modni dizajneri se trude da nas kupe novim ljetnim modelima. I uspijevaju u tome!

Čini se da u ponudi nikad nije bilo više "čuvara" glave i da su svi podjednako šarmantni ili aktraktivni, pa zašto ne biste spojili lijepo i korisno  pronašli nešto po svom ukusu, a pritom ispoštovali savjete zdravstvenih radnika. Jer, sunce tek planira da prži i prijeti nam emitovanje štetnih ultravioletnih zraka. Nema modela koji ove godine nije u trendu, pa ukoliko još niste izabrali s kojim ćete provesti ljeto, pročitajte šta svaki od njih govori o ličnosti.

Kačketi

Sa njima nema greške, jer su uvijek u modi. Najviše se "slažu" uz sportske, ali i jednostavne, ležerne tipove. Djevojke koje ih nose nisu toliko opterećene izgledom, nego više brinu o udobnosti i zaštiti od sunca. Ponekad se stalno nošenje kačketa pripisuje stidljivim ženama, koje imaju potrebu da se "sakriju" od drugih.

Vojničke kape

Ovaj model otkriva avanturistički duh koji krasi djevojke spremne za uživanje u prirodi i egzotične ili čak ekstremne sportove. Žene sa vojničkom kapicom na glavi ne mare za tako kako ih drugi vide, nego kako se one osećaju. Prvo udobnost, onda moda!

Kaubojski šešir

Ako želite da ostavite utisak "kul" djevojke i da vas momci prihvate kao ravnopravnog "ortaka" u društvu, onda izaberite kaubojski šešir. Djevojke ovim izborom pokazuju da su nezavisne, otvorene i pune samopouzdanja. A šešir pritom može odlično da izgleda.

Pecaroški šešir

Slamnati ili pamučni šeširi sa spuštenim obodom koji seže do očiju imaju svoju standardnu ciljnu grupu. Njih biraju sportski tipovi, kojima se možda može pripisati doza muškobanjosti, ali zapravo ona može da djeluje veoma seksi. Prije će ih nositi djevojke koje vole rijeku i čamac, a ne more i brod.

Širok obod

Elegancija i sofisticiranost se podudaraju sa izborom šešira širokog oboda. Još ako na njemu vijori marama, znači da je djevojka dama u duši, istovremeno romantična i seksi. Iako su se ovi šeširi vratili iz prošlosti, retro dozu šarma su spojili sa veoma atraktivnim izdanjem, pa ih vole i ultramoderne i pomalo konzervativne cice.

Sa uskim obodom

Muški model šešira se polako odomaćio među ženama i ne samo da je udoban, nego i sasvim dobro izgleda na svakoj djevojci. Njega više biraju klasični tipovi, koji ne žele da "štrče" u društvu, ali zato u osvajanju koriste druge adute  iskrenost, ležernost, duhovitost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije