Ljepota

Košulje i bluze klasika svake kombinacije

Košulje i bluze klasika svake kombinacije
Foto: N.N. | Košulje i bluze klasika svake kombinacije

Brojimo posljednje ljetne dane, a upravo oni su savršeno vrijeme za kreiranje garderobe za jesenju sezonu.

Iako su prvi septembarski dani već unijeli nekoliko favorita, novih komada i trendova i spojili ih s omiljenim ljetnim modelima kako bi kreirali savršene kombinacije za prelazno razdoblje, kraj septembra donijeće početak jeseni i novi početak u odjevnim kombinacijama.

Velika promjena garderobe prozračne proljećne i ljetne komade zamijeniće toplim pletivom i raskošnim baršunom, dok će pastelni i svijetli tonovi svoje mjesto prepustiti spoju neutralnih i zemljanih boja te bogatih tonova dragulja. Osim novih modnih trendova i nove palete boja, jesenja sezona vraća se svim onim vječnim klasicima koji čine savršeni početak svake garderobe i svake kombinacije.

Uz baš svaki model pletiva koji možete poželjeti do vrlo klasičnih jesenjih komada inspirisanih muškim ormarom poput odijela i cipela na vezanje, jedan od najelegantnijih klasika koji možete dodati svojoj garderobi su svilene košulje i bluze.

Delikatni materijal sa decentnim sjajem i jednostavni krojevi, ponekad ukrašeni ženstvenim detaljima, svilenu košulju pretvorili su u sinonim za elegantni stil i klasik, koji je kroz vijekove svoje mjesto pronašao u svakom ormaru i unutar svakog stila.

Od minimalističkih modela koji nose jednostavne linije inspirisane klasičnom muškom košuljom do ženstvenih krojeva ukrašenih raskošnim volanima ili upečatljivom pussy bow kragnom, jesen nas i ove sezone vraća nezamjenjivim svilenim košuljama i bluzama.

Uz poznate modele, nova sezona jednostavne linije i elegantan karakter svilene košulje spojila je s novim modnim trendovima. Zadržavajući eleganciju i svevremenski karakter, jesen donosi nekoliko novih modela koji kroz trendi detalje i nove siluete redizajniraju poznate klasike.

Pussy bow kragna, statement rukavi i asimetrični krojevi detalji su koji svaku svilenu košulju pretvaraju u moderni klasik s karakterom.

Osim trendi detalja, jesenje modele svilenih košulja i bluza ukrasile su i nove boje te zanimljivi uzorci koji su na najbolji mogući način oživjeli poznati klasik.

Kao dio poslovnog izgleda ili u kombinaciji s omiljenim parom farmerki, svilene košulje i bluze su klasik koji ćete obožavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije