Ljepota

Kreacije zapažene u Milanu

Kreacije  zapažene  u Milanu
Kreacije zapažene u Milanu

Sarajevska modna kreatorka Belma Tvico-Stambol na Sedmici mode u Milanu imala je priliku da iz prvih redova posmatra najnovije modele svjetskih kreatora.

"Nakon Pariza i haute couture kolekcija željela sam vidjeti novitete pret-a-porte kolekcija svjetskih dizajnera. Željela sam uporediti svoju novu kolekciju koju još nisam prikazala javnosti sa novitetima na Sedmici mode. Zanimljivo je bilo i da sam na neki način, iako kolekcija nije imala veću prezentaciju, već pobrala pozitivne kritike s obzirom na to da je moja sestra Aida, koja je nosila kreacije iz moje nove kolekcije na tamošnjim eventima, stajlingom oduševila modne fotografe i blogere", kazala je Tvico-Stambolova.

Navela je da je na "Fendi" reviji glavna muza bila Kara Delevinj, koja je zaštitno lice "Fendi Chanel" kuće, dok je na modnoj reviji Roberta Kavalija zvijezda večeri bila slavna Hajdi Klum.

Tvice-Stambolova ističe da je događaj koji je obilježio njen boravak u Italiji svakako posjeta prestižnoj umjetničkoj galeriji "10 Corso Como", u kojoj svoje kreacije izlažu najprestižniji i najtalentovaniji svjetski modni stvaraoci.

"Prisustvovala sam prezentaciji novih kolekcija u '10 corso como' concept storeu, kao i izložbi 'Bettina' u galeriji 'Carla Sozzani'. Uživala sam zaista u atmosferi i novim kolekcijama najpoznatijih svjetskih modnih brendova", dodala je ona.

 

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije