Ljepota

Lepršave haljine i ogrtači za jesen

Lepršave haljine i ogrtači za jesen
Lepršave haljine i ogrtači za jesen

Iako nam je ljeto ostalo dužno dosta toga, bar što se lijepih dana tiče, nova sezona je pred vratima, a u svijetu mode nema vremena za predah. Najpoznatije modne kuće već su počele "bombardovati" lookbookovima i prijedlozima za jesenju sezonu.

Umjesto prigušene jesenje palete boja, Raf Simons je za modnu kuću  "Christian Dior" ovogodišnju kolekciju za predstojeću sezonu odlučio začiniti živim bojama: žutom, ružičastom, zelenom, crvenom i plavom.

Kolekcija se sastojala mahom od klasičnih krojeva odijela, blejzera i haljina, koji su zauzvrat razbijani neobičnim detaljima.

U Milanu je nedavno predstavljena najnovija kolekcija Đorđa Armanija koja je donijela tradicionalni muški kroj sa ženstvenim detaljima i zanimljivim naglascima neonski zelene boje. Odijela muškog kroja s lepršavim hlačama, sakoi s jednim dugmetom i jakne A-kroja koje se zatvaraju oko vrata siluete su koje su izgledale pomalo retro.

Ženstvenost i nježnost dva su ključna pojma za "Chloé", a u kolekciji za jesen - zimu vladaju lepršave tkanine, nabrani ogrtači, nježne haljine i elegantne bluze. Boje nisu bile samo pastelne, bilo je moguće vidjeti i tamniju ljubičastu, tamnoplavu, crnu, ali i print. Neki komadi su bili opšiveni perjem, a neki imaju ušivene velike zlatne medaljone koji umanjuju ozbiljnost crne boje.

Siva, bijela, crna, smeđa i crvena klasične su jesenje boje koje dominiraju kod kolekcije "Mango" za jesen, pa su tako džemperi u bojama zemlje i crno-bijeli, a bež veste su u klasičnim kombinacijama. Hit će biti ogromni topli šalovi koji nas mame da se u njih ušuškamo, te vječni džins komadi koji su se u zadnje vrijeme na velika vrata vratili u modu, dok će must have karirana košulja (ili tunika) biti finalni začin vašem trendi jesenjem izgledu.

Ženstvene haljine, bajkerske jakne, suknje olovka kroja s animal printom, majice s natpisima i loaferice (cipele koje liče na mokasine) predvode H&M-ovu listu ključnih komada za jesen 2014.

Ove jeseni prave trendseterke moraće imati bar jednu predimenzioniranu torbu i klasičnu bijelu košulju, pogodnu za skoro sve prilike. Poput većine sličnih brendova, i H&M je septembarsku ponudu upotpunio majicama dugih rukava s natpisima. Dobra alternativa su topli, nonšalantni džemperi. Na nogama će biti trend patike sa zlatnim ukrasima, ali i klasične crne gležnjerice. Torbe s resicama biće jedan od najvećih modnih hitova jer naredna sezona donosi oživljavanje disko šika i vestern uticaja.

U vezi s tim su se složila vodeća imena svjetske mode "Miu Miu", "Saint Laurent" i neizbježni "Gucci".

Inače, prema "Miu Miu" djevojke će sljedeće sezone izgledati poput modno osviještenih školarki: u kratkim plisiranim suknjicama, bomber jaknama i s torbicama nehajno prebačenim preko jednog ramena.

Nova kolekcija Sare Barton za kuću "Alexander McQueen" još jednom nas šalje u zagonetni svijet bajki koji očarava tajnama jer su kreacije od čipke i raskošnog krzna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije