Ljepota

Ljekovita ulja za sve kožne probleme

Ljekovita ulja za sve kožne probleme
Ljekovita ulja za sve kožne probleme

Jeste li znali da mnogo kožnih problema možete riješiti na prirodan način? Ulja od ružmarina, kamilice, ruže, argana i drugih biljaka idealni su saveznici u njezi vaše kože, a evo i koja će najbolje pomoći kod određenih kožnih problema:

Rješavanje akni

Ako imate masnu kožu, onda imamo jedan dobar razlog da vas oslobodimo fobije od ulja: mnogi preparati protiv akni, uključujući i one sa salicilnom kiselinom i hidrogenom, mogu isušiti kožu, što sprječava njihovo prodiranje u dublje slojeve. Spriječite ovo tako što ćete na sloj preparata za uklanjanje akni nanijeti i tanak sloj ulja. Probajte preparate koji sadrže antibakterijsko ulje ružmarina.

Ublažavanje crvenila i osjetljivosti

Osjetljiva koža dobro podnosi sve vrste ulja, osim u slučaju pojave alergije na određeno ulje. Takođe, određena ulja - kao što su ružino ulje i ono kamilice - djeluju antiupalno. U većini slučajeva, njihova primjena ublažava crvenilo lica već za sat vremena.

Anti-age efekt

Antioksidansna ulja, kao što je ulje nara, suncokreta i kamelije, pomažu u zaštiti od UV-oštećenja u budućnosti, kada se nanose na sloj SPF preparata. Navedena ulja, s vitaminom E, ublažavaju bore.

Hidratacija

Sjećate se kako smo rekli da ulje može dodatno isušiti suhu kožu? Ali ako želite maksimalnu hidrataciju kože u svakoj kapi ulja, onda koristite mješavinu koja sadrži bar jednu od ovih brzoupijajućih omega-3 masnoća: jojobu, argan ili rižine pahuljice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije