Ljepota

Ljepota u sjenci nacionalnih kostima

Ljepota u sjenci  nacionalnih kostima
Ljepota u sjenci nacionalnih kostima

Takmičenje "Miss Universe", koje se ove godine održava u Majamiju, na Floridi, oduvijek je privlačilo pažnju.

 I dok bi mnogi pomislili da je najatraktivnije predstavljanje takmičarki u kupaćim kostimima, ove godine su to bili nacionalni kostimi, od kojih su neki, prema pisanju američkih medija, djelovali krajnje bizarno. Tako su se mogle vidjeti razne kreacije, od kostima kraljevskog gardiste, pa do nacionalnog drveta Venecuele.

Najviše pažnje svakako je izazvala Šanel Bekenlener, mis Kanade, koja je izašla u kostimu koji predstavlja nacionalni sport Kanade - hokej. Neke djevojke su nosile i vjerska obilježja, pa je tako Kimberli Kastiljo, mis Dominikanske Republike, nosila haljinu na kojoj je predstavljena Virgen de Altagraci, svetica zaštitnica ove zemlje.

Nema sumnje da je cilj takmičarki bio da se istaknu u odnosu na druge, pa je tako Grejs Levi, mis Velike Britanije, nosila "oskudnu" verziju uniforme koju obično nose gardisti ispred Bakingemske palate.

Pažnju je privukla i Nia Sančez, mis SAD, koja je na sebi imala prilično komplikovanu verziju kostima. Jedan od ljepših kostima nosila je Julija Alipova, mis Rusije, koja je na sebi imala jednostavnu, ali prelijepu haljinu inspirisanu vizantijskom erom. Bilo je i onih za koje je upitno šta su htjele prikazati, posebno jer se ne radi o njihovim nacionalnim obilježjima. Tako je Ju Jebin, mis Koreje, nosila nacionalni kostim koji je bio sastavljen od nacionalnih zastava svih zemalja svijeta, pa se pretpostavlja da je Korejka željela da ovim simboliše ujedinjenost svijeta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije