Ljepota

Ljepotice koje će poharati modne piste 2018.

Ljepotice koje će poharati modne piste 2018.
Foto: Ilustracija | Ljepotice koje će poharati modne piste 2018.

Svaka nova godina nosi nove početke. Takav je slučaj i u svijetu mode, pa su se već u januaru istakla nova modna lica, koja će obilježiti 2018. godinu. To su djevojke koje za cilj imaju pokoriti modne piste, a velike modne kompanije već su oduševljene novim licima s kojima će raditi.

Sofi Koela

Sofi Koela je u svijetu mode od 14. godine, a izgleda da će baš ovo biti godina u kojoj će zasjati. Devetnaestogodišnjakinja sa nešto bujnijim poprsjem pomalo izlazi iz okvira modela koji se pojavljuju na pistama svjetskih sedmica mode te su joj baš zbog toga na početku karijere govorili kako o tome može samo sanjati i da je bolje da svoju energiju usmjeri prema komercijalnijoj modi, poput brenda donjeg rublja "Victoria's Secret".

Prije nego što je uopšte prošetala pistom zasjala je u editorijalu američkog "Vogua" te kampanji brenda "Ivy Park".

Ros van Elk

Ros van Elk debitovala je na reviji "Prade" za proljeće 2018, za koju je ekskluzivno bila angažovana, a od tada je niko ne može zaustaviti. Osvojila je gotovo sve dizajnere velikih modnih kuća te nanizala revije brendova "Saint Laurent", "Chloé", "Céline", "Valentino", "Chanel" i "Louis Vuitton".

Čini se kako su Francuzi u potpunosti pali na njen pomalo mističan izgled pa krasi i novu kampanju za "Givenchy", snimljenu pod palicom nedavno imenovane kreativne direktorice Clare Waight Keller.

Lina Kjaergard

Svake sezone pojavi se nova cool cura iz redova Dankinja koja kreće u osvajanje modnog svijeta, a ove godine to je Lina Kjaergard. Intenzivnog pogleda pistom brendova "Calvin Klein", "Marc Jacobs", "Miu Miu", "Alexander McQueena", "Jil Sandera" i "Valentino" koračala je poput prave veteranke, iako se radi o njenoj prvoj sezoni.

Dvadesetogodišnjakinja je reviju "Chanela" izdvojila kao vrhunac svoje kratkotrajne karijere, a njeno vrijeme tek dolazi.

Hana Sprehe

Njemački model Hana Sprehe svoju je karijeru započela u Parizu i to na reviji modne kuće "Saint Laurent". Nakon tog debija uslijedila je šetnja po pistama "Loewea", "Givenchyja", "Alexandera McQueena", "Stelle McCartney", "Louisa Vuittona" te "Chanela", a kao "šećer na kraju" bilo je otvaranje revije "Giambattista Valli".

U kratko je vrijeme 16-godišnjakinja u svoj manekenski CV upisala neka od najznačajnijih dizajnerskih imena, a idućeg mjeseca zasigurno će dodati još pokoje.

Selena Forest

Nova američka it djevojka na revije dolazi na skejtbordu, mrzi visoke potpetice, umjesto da ode kod ortodonta sama je skinula fiksnu protezu kako bi dobila prvi posao i fura nonšalantni imidž.

Baš zbog toga je Selena Forest osvojila velikane svjetske mode poput dizajnera Karla Lagerfelda, nosila revije za "Chanel" i "Fendi", te osvojila i fotografa Stevena Kleina, pred čijim je objektivom pozirala za editorijal u američkom izdanju "Vouga".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije