Ljepota

Ljepotice koje su prodrmale ideal ljepote

Ljepotice koje su prodrmale ideal ljepote
Ljepotice koje su prodrmale ideal ljepote

Ideal ženske ljepote varira u zavisnosti od lične percepcije.

Iako postoje neka ustaljena pravila kako bi zapravo trebalo da izgleda idealno žensko tijelo, takođe postoje i žene koje su ljepotu podigle na novi nivo.

Svoju prvu modnu fotografiju Karmen del Orfis napravila je sa 15 godina i od tada nije stala. Ova vremešna "Vogue" diva danas ima 80 godina, ali je i dalje šarmantna i puna duha i, kako kaže, nema namjeru da prestane da se bavi ovim poslom.

Kontroverzna androgena manekenka Andreja Pejić prošle godine je promijenila pol. Kako je i sama više puta ispričala, oduvijek se osjećala kao žena i sada je konačno srećna jer može da živi u skladu sa svojom prirodom. Andreja danas ima uspješnu manekensku karijeru, a uskoro će se ostvariti i kao glumica. Fantastična Džejmi Bruer nije dozvolila da je Daunov sindrom sputa u bilo čemu. Igrala je u brojnim holivudskim filmovima i serijama, ali pored svoje glumačke karijere, Džejmi poznaje i modni svijet, a često je zovu da snima reklame.

Androgena manekenka lezbijske seksualne orijentacije Rejn Dav svoju ulogu u modnom svijetu ne posmatra samo kao puki posao, već kao vrstu aktivizma, upravo zbog stava kojim želi da pokaže šta ona zaista jeste i da propagira jednakost bez diskriminacije.

Trenutno najpoznatija "plus sajz" manekenka Robin Lovli pojavila se i na naslovnoj strani "Voguea" kao prvi plus sajz model za 52 godine uspješnog postojanja časopisa.

Ova lista, naravno, ne bi mogla proći bez Vini Harlou, atraktivne djevojke koja je izuzetno uspješna u svijetu mode uprkos vitiligu, poremećaju pigmentacije kože. Umjesto da bude osuđivana zbog svojih različitosti, kao što najčešće prolaze ljudi koji su drugačiji, Vini obasipaju hvalom zbog njene hrabrosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije