Ljepota

Ljetne krpice na zimski način (FOTO)

Ljetne krpice na zimski način (FOTO)
Ljetne krpice na zimski način (FOTO)

Sa zahlađenjem ljetne krpice se uglavnom odlažu do narednih vrelina, međutim postoje ljetni odjevni komadi koji se mogu nositi i zimi.

Uz malo mašte i kreativnosti vrlo lako i u hladnim danima možete oživjeti ljetne odjevne komade i istovremeno biti moderni i šik.

Ako ste ih već odložili, pravo je vrijeme da ih izvučete i poigrate se s njima u zimskoj varijanti.

Ako volite ljetne maksi haljine koje su vam ljetos bile jedan od omiljenih komada odjeće, lako ih možete iskombinovati sa zimskim čizmama, kožnom jaknom te toplim pletenim šalom.

Kratke hlače zimi takođe mogu dobiti potpuno novo ruho ako ih ukombinujete sa čizmama.

Pamučne majice kratkih ili bez rukava odlično će poslužiti kao baza za dodavanje slojevite odjevne kombinacije.

Uvijek je zanimljiva kombinacija kada ispod kardigana proviruje pamučna majica u neutralnoj boji, a duža tunika vrlo efektno će izgledati ispod debelog džempera.

Potrebno je samo prepustiti se mašti i voditi računa da kombinacija prije svega bude udobna i topla.  Uz tople modne dodatke poput jakne, šala, kape ili ruksaka od brušene kože takav efekat se može postići.

Ljubiteljke suknji ne treba da brinu jer nema toga što uz guste štrample i čarape ne izgleda dobro. Usudite se ispod štrampli obuti debele dokoljenice i zimske cipele ili čizme.

Tanke tunike za koje ste mislili da ih ne možete iskoristiti za vrijeme hladnijih mjeseci obucite na guste štrample, a preko obucite ili kaput ili kardigan u većoj veličini od one koju nosite.

Haljine A kroja za koje ste dosad mislili da su stvorene samo za ljeto iskoristite tako što ćete ispod obući deblju košulju.

I slučaj omiljenih poderanih farmerki može biti riješen uz par dobrih štrampli ili helanki koje svakako možete obući  ispod omiljenih hlača.

Nemojte zaboraviti nakit i omiljenu torbu i ljetnozimska čarolija može početi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije